Jaké nebezpečí asi při bouřce přinášejí přístroje, které obsahují obrazovku?
Jiří Schwarz:
Tak jsem se na webu o požárech dočetl, že je za bouřky dobré schovat se např. do objektu s ocelovou konstrukcí. Proč ne, ale pokud nevím nic o "kvalitě uzemnění", asi bych se držel dál od stěn ;D
Co mě ale vyrazilo dech, že je třeba odpojit od přívodu elektřiny přístroje, jejichž součástí je obrazovka!
Dokáže nějaký odborník vysvětlit jaké nebezpečí může "obrazovka" přinášet?
Nebo je obrazovka "to nejcennější", co by mohl blesk poškodit?
Nebo společně podáme na mluvší HZS trestní oznámení pro šíření poplašné zprávy?
Petr Doležal:
Třeba paní kapitánka myslela vakuové obrazovky, "buch - výbuch" ;)
Aby elektronová trubice netrefila hasiče do hlavy, kdyby byl na špatném místě ve špatnou chvíli.
Jan Hájek:
Počátkem devadesátých let se stávalo, že začala hořet televize a výbuch obrazovky rozmetal hořící části po pokoji, o tom se hodně vyprávělo, takže možná proto.
Pokud se budou spotřebitelé řídit touto radou a nechají v televizi koax od antény, možná budou mrtví dříve, než začnou hořet.
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Hájek 02.08.2012, 22:16
...Pokud se budou spotřebitelé řídit touto radou a nechají v televizi koax od antény, možná budou mrtví dříve, než začnou hořet.
Vytahovat televizi ze zásuvky při bouřce nebo z televize při bouřce odpojovat anténu je také činnost, kterou "s oblibou" hasiči radí.
Já bych na to "při bouřce" raději nesahal...
Před bouřkou snad - ale jak to včas a spolehlivě poznat, kdybych se řídil radou Dagmar Honsové, asi bych na Televizi moc nekoukal, ta už těch bouřek poslední dobou naslibovala...
lock:
Mě by zajímalo, čím jsou tato tvrzení podložená. Už se to někde opravdu stalo? Nejde zase o jeden z mýtů, tedy JJP?
Existují nějaké dokumenty, které by tato tvrzení podpořila?
Nesmyslné strašení laiků, k ničemu nevede. Jen to podpoří další zakořeněné nesmysly.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana