Poradite mi z rekonstrukcí instalace na chatě?
Pavel Horský:
Ale,no tak?! Zas to nepřehánějte!Mindráky se dají léčit i jiným způsobem,než osočovat lidi na Elektrice.
Roman Šulc:
Ale pane Horský,nikdo nikoho neosočuje a nikdo nikoho nenapadá jmenovitě.Já jsem to jednou udělal a dostal jsem vynadáno a za to jsem se omluvil. Každý si pouze píše svůj názor (kromě toho jednou jste mi to také napsal) a nikdo si neléčí mindráky.
Jestli máte na výše uvedený diskuzní příspěvek jiný názor,tak ho napište.Panu Zelenému bylo pouze řečeno že byse měl obrátit na odborníky a né na nejmenované kutily.Jsem i pro trochu ostřejší diskuzi ale ne pro vulgární projevy.Od toho to tu je a trocha kritika snad snese každý.
Jaroslav Hasala:
V našem kraji (JM) musí být přípojka nn provedena min. kabelem AYKY 4Bx 16 nebo CYKY 4Bx 10 (i jednofázová). Elektroměr musí být zvenku na objektu, přístupný, pokud je pozemek oplocený, musí být např. zabudován do oplocení. V elektroměrovém rozvaděči musí být pouze prvky pro měření popř. HDO. Přívod na elektroměr musí být proveden vodiči CY 10 u ochrany nulováním nebo CY 6 u ochrany chráničem (pokud je chránič před elektroměrem), bez ohledu na jistič před elektroměrem. N vodič pro elektroměr musí být pouze jeden, nesmí být průběžný. V připojovacích podmínkách JME se pro tento vodič u ochrany nulováním uvádí Z/Ž barva, podle mého názoru by měl být modrý, protože nemá ochrannou funkci.
Pro připojení na síť je nutné předložit revizní zprávu přípojky i připojené elektroinstala ce.
Nemám sice moc zkušeností z jiných krajů, ale řekl bych, že se to tak moc lišit nebude...
:
, všem vám (poklona) za názory. Zeptal jsem se přímo na rozvodných závodech, popsal jsem jim situaci a měli připomínku jen jednu. A to že přívod musí vést nejdříve do pojistek, ne do jističe, prý z důvodu vyhoření jističe. Tak ještě jednou díky
Pavel Horský:
No a proto platí již zmíněné:jiný kraj,jiný mrav.U nás v Ústeckém kraji platí-odbočka k ER min.10mm2 AL nebo 6mm2Cu(i jednofázová)Umístění ER je stejné jako v JM kraji.V ER je povoleno pouze-elektroměr,příjmač signálu HDO,jistič před elektroměrem a jistič pro příjmač HDO,ochranná(nulová)svorkovnice(můstek),ovládací relé-pouze při skupinovém ovládání(i když dnes již platí,že co elektroměr ,to vlastní HDO),měřící transformátory,zkušební svorkovnice.
Pro přívody a vývody z elektroměrů musí být nejmenší průřez 4mm2 Cu nebo 6mm2 Al.Největší průřez vodičů může být 16mm2 Cu,Al.
Pracovní vodič N pro elektroměr musí mít min.průřez 2,5mm Cu a musí být napojen z ochranné svorkovnice.Oc hranný vodič PE pro připojení kovových částí musí být vyveden rovněž z ochranné svorkovnice s min.průřezem 4mm2 Cu.
Potřebné doklady pro připojení jsou stejné jak v JM kraji.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana