Jaký izolační materiál pro staré stropní světlo připevněné na dřevotřísce?

(1/2) > >>

Zorka Tkadlecová:
Na chatě, která má stropy ze dřevotřísky, jsou pod stropními světly jako izolace azbestové destičky. Za jaký izolační materiál je mohu vyměnit? -je možné např. použít kousky sádrokartonové desky? Dnes určitě jsou světla vyráběná ve více kategoriích a některá se mohou dát na hořlavý materiál přímo, tato jsou ale 38 let stará.

Jaroslav Hasala:
Nehořlavé podložky se běžně prodávají ve velkoobchodech elektro pod označením CEMVIN.
Materiál azbest neobsahuje. 

Václav Pešek:
a proč nenecháte původní?  nebo vyměnte svítidlo za typ vhodný k montáži na hořlavý materiál, destička není žádná veliká krása.

nebezpečí azbestu se příliš nafukuje...  určité hrozí, pouze pokud s ním budete pracovat,. řezat a brousit, a to bez ochranných pomůcek a velmi často...

ty nové izolační destičky jsou cementové s plnivem buničiny (místo toho azbestu)

Václav Pešek:
to bude blud, skutečnost bude taková, že jištění bude 16A/C-D - které obyvkle jednofázové svářecí stroje vyžadují, přičemž maximální odběr po určitou krátkou dobu náběhu, bude max 20A...

mám malé CO, kde je uveden maximální krátkodobý odběr 19A.... a jištění opět 16A - C...

nicméně jsem kvůli němu musel měnit hlavní 25B za 25C páč mi na plný výkon lítal hlavní.

vzhledem k tomu, že jde o slušnou svářečku slušného výrobce, bude zdrojem nedorozumění mezi technikem a nějakou kancelářskou blondýnou, co dostala za úkol to přepsat.

Jiří Schwarz:
Citace: Václav Pešek  22.07.2012, 23:00

to bude blud, skutečnost bude taková, že jištění bude 16A/C-D - které obyvkle jednofázové svářecí stroje vyžadují, ...

Vaše zkušenost je krásná, ale odpověď asi zabloudila někam jinam...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana