Mohu si sám zhotovit přípojku k elektroměru, který je umístěn venku na RD?
Lukáš Rotrekl:
Citace: Pavel Horský 14.06.2012, 16:55
Skříň musí být hlavně typizovaná s potřebnými dokumenty (prohlášení o shodě......... ....). Musí být vydrátovaná, osazená hl. jističem popřípadě ještě jističem pro HDO. Investor (budoucí odběratel) pak obdrží od revizního technika vyplněnou a potvrzenou Žádost-smlouvu o sdružených službách dodávky a vyplněnouŽádost-smlouvu o připojeník distribuční soustavě z napěťové hladiny nízkého napětí. K tomu se připojí doklad o zaplacení poplatku za rezervaci příkonu (velikost hlavního jističe) a vyjádření k připojení, které investor obdržel na základě prvotní žádosti o připojení.
Toto vše odevzdáte na některé pobočce energetických závodů, oni s vámi sepíší smlouvu a pošlou k vám montéra, který pouze osadí elektroměr a zaplombuje neměřené části rozvaděče. Tím jeho práce končí. Nic víc ani nic míň pro vás tento zaměstnanec energetiky neudělá.
U E.onu jinak:
škrklý formulář odpadá, mají jen žádost o smlouvu o sdružených dodávkách
připojení na síť (v kabelové smyčkovací nebo rozpojovací skříni, na volné nebo AES vedení) musí provádět E.on, neboli jeho poskoci E.on servisní. Bylo to pro mě "příjemné" překvapení z minulého týdne, kdy jsem dostal řádný po*eb, s tím, že sice to mále uděláno řemeslně i technicky dobře, ale že mají ISO a bezpečáka a předpisy a že neexistuje a že mě na to musí posílat techniky minimálně ve dvou s hodinovou taxou 800Kč/h. A že elektroměr namontují současně s tím..... Zajisté z toho budou mít zákazníci radost, když je bude přípojka stát min o 2 člověkohodiny E.on servisní víc....
Zdenek Hejčl:
Jen dodatek, tím práce montéra nekončí: musí vyplnit pracovní list. ;)
Pavel Horský:
Citace: Zdenek Hejčl 14.06.2012, 19:25
Jen dodatek, tím práce montéra nekončí: musí vyplnit pracovní list. ;)
No jasné......... ........nepods tatný detail ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana