Co je horší? Souběh nn a dat nebo jejich křížení?

<< < (4/5) > >>

Lubomír Jindra:
Samozřejmě horší je souběh než křížení.
V oblasti domovní výstavby s rušením slaboproudů od silnoproudů nebývají problémy (krátké vzdálenosti, malé proudy, malé nebo žádné zpětné rušení do sítě od spotřebičů).

Mirek Čech:
Citace: Lubomír Jindra  08.06.2012, 19:05

Samozřejmě horší je souběh než křížení.
V oblasti domovní výstavby s rušením slaboproudů od silnoproudů nebývají problémy (krátké vzdálenosti, malé proudy, malé nebo žádné zpětné rušení do sítě od spotřebičů).

Konečně konstruktivní odpověď na které se dá stavět :-) Oběhnul jsem dneska pár firem co dělají instalace a 4 projektantni se shodli že opak je pravdou že křížení je horší.
Prostě to zkusím a uvidíme jak se to bude tvářit.
Ještě by mne zajímalo kdybych použil SYKFY kabel se stíněním kam připojit ten drátek který je spojený se stínením?

Martin H.:
Citace: Mirek Čech  08.06.2012, 19:21

Konečně konstruktivní odpověď na které se dá stavět :-) Oběhnul jsem dneska pár firem co dělají instalace a 4 projektantni se shodli že opak je pravdou že křížení je horší.
Prostě to zkusím a uvidíme jak se to bude tvářit.

Skuste to so stredoškolskou fyzikou. Prúd, siločiary a indukcia....

Mirek Čech:
Citace: Martin H.  08.06.2012, 19:40

Skuste to so stredoškolskou fyzikou. Prúd, siločiary a indukcia....

Ano to máš pravdu ale mě zajímá jak se mi bude chovat ADSL v souběhu v 230V .Zajímají mne praktické zkušenosti.Jak to bude fungovat tedy pokud jestli :-)

Jindra_K:
Souběh x křížení už bylo zodpovězeno - samozřejmě je horší souběh (mimochodem řízeným souběhem se testuje odolnost zařízení ve zkušebnách),  
jen doplním, že i v domovních instalacích přibývá zařízení, které ruší do sítě (inverterové technologie - TČ, klima, pomalu i některé pračky) a i souběhy jsou delší (až jednotky km kabelů na jeden rodinný dům).
ad SYKFY - "drátek" by nikdy neměl být samotný použit pro připojení stínění. Vždy, když chceme účinně stínění zapojit, je potřeba stínění kabelu co nejkratším a nejsilnějším vodičem připojit (typicky) na ochranné uzemnění rozvaděče apod. Podle způsobu připojení je potřeba zakončit kabel - ev. i opatrně odmotat Al folii s drátky, smotat a nejkratší cestou přizemnit. A ohlídat připojení stínění pouze na jednom konci kabelu

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana