KURIOZITY: Ekonomická redukce 400V/230V
Jaroslav Borovec:
Myslíte, že v průmyslových montážích bastlíři neexistují? Ale ti jsou úplně všude. Jsme národ vynalézavých koumáků. Bohužel tyto koumáky moc doporučení norem nezajímá. Ale zase na druhou stranu by nevznikaly takové zajímavé kousky pro rubriku Hrobaře.
Zdroj: zde...
Co vás napadá v souvislosti s touto informací?
František Šohajda:
V nějakém návodě jsem četl, že takovou prodlužkou je možno napájet svářecí inventor...
Byl tam požadavek na min 230V-16A /C-D nikdo to doma na zásuvkách nemá....Tam bylo řečeno že lze napojit třeba ze zásuvky 32A/400V.....zredukovat na napájení inventoru 230V....
Kdyby se někomu něco stalo, nevím jak návod na použití by se mohl brát v potaz ? (norm)
PS:Byl to návod k použití inventoru od výrobce ....
Jindra_K:
V dobách svého mládí jsem podobné "redukce" potkával u příbuzenstva při návštěvách poměrně často.
Vedle prodlužovaček tahaných dvoužilovým kabelem (ty jsem se snažil kde to šlo rozebrat nebo předělat na třížilový kabel, u "redukcí" z tehdy 380 na 220 jsem jen strašil >:D).
Naštěstí, pokud vím to všichni strejdové, bratránci atd... přežili ...
tomáš buřival:
Pomineme-li mechanické poškození zásuvky, tak by stačilo zapojit do obvodu trubičkovou pojistku nebo jistič a zapojením se prodlužka nebude lišit od běžně prodávané kombinace 3f/1f zásuvky.
Miroslav Liška:
K této redukci byly připojeny za sebou dvě dvacetimetrové prodlužovačky, zásuvka 400V je 63 A.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana