Kde se u bazénu bere krokové napětí?

<< < (3/4) > >>

Oldřich Morávek:
Obecní čistička je víc než 400m daleko a tahle část obce na ní není napojená.
Objekt má vlastní čističku v severozápadním rohu pozemku. Tj cca 45m od bazénu a přes chránič.
Ještě mě napadlo, že cca 350 m od domu je trafostanice. Dům je třetí na trase od trafa. Za ním jsou ještě dva další na tomhle kabelu. Chránička ČEZu je plná vody.

Díky za všechny tipy.
Pokračování zítra. Jdu spát

Miroš Jan:
Oldřichu, chce to schéma  :)

Oldřich Morávek:
OK
vypracuju, dodám

Ján Garaj:
Pridám sa k pánom Doležalovi a Schwarcovi. Blúdivé prúdy sa preto volajú blúdivé, že blúdia naozaj nevyspytateľne . Možno by naozaj pomohlo nejaké pomocné uzemnenie, ale to schéma by asi pomohlo.

František Šohajda:
Už jsem to tu psal někdy před 2 roky....
Bazén na zahradě cca 10x7x2 metry, plastová vana, nikde železo, zapojení tovární do rozvaděče,
výroba slané  vody,od hlavního rozvaděče RD cca 150m....
Po zapojení a napuštění vody jsem nic vadného nezjistil ....vše i měření (iz.odpory,impedance, chránič,pospojení čerpadel vše OK)...
Asi za dva dny ke mě došel majitel, a že když vytáhne z vody ruku na půdu (mokrou) jemně ho to kope !
Vzal jsem měřák, slaná voda byla v bazénu ....a mezi vodou a mokrou zeminou z bazénu jsem napěřil nějaké malé napětí (už nevím přesně jaké)....
Po zkoumání jsme nic vadného nenašel !Tak jsem navrhl majiteli vykopat z části kolem bazénu uzemění,
natlouct tyče a spojit FeZn a zahodit.....pa k jsme to spojil všechno s PE svorkovnicí v rozvaděči...
Pak jsem nenaměřil nic mezi vodou a zeminou ....
Od té doby cca 2 roky se koupe majitel z celou rodinou a z hodně dětmi bez jakého-koliv "brnění".....

Montážníci bazénů řekli, že je to běžné ? Nevím, další bazén jsem už nedělal !

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana