Jak ovládat střešní okna Velux?

<< < (3/3)

Jan Palička:
Citace: Miloslav Švábenský  09.08.2012, 17:59

Ano KUX ovládám přes jeho dálkový ovladač připojený přes napájené drátky na relé k foxtrotu (otevřít, zavřít, stop)
Motorek je na 24V, ale Velux do něj pouští pouze cca 6V.

To je asi vzhledem k firemnímu protokolu a mlčenlivosti Veluxu jediná při zachování koncepce a záruk možná, ale zdá se mi šílená varianta.  >:(
Tak jsem hledal a našel viz příloha (ze stránek lze ještě stáhnout soubor vnx-product_card.pdf, ale ten se sem nevejde). Modul nahrazující původní řídící, údajně zachovávající všechny ochrany včetně přetížení (viz fíčury v product_card),  řízený změnou polarity 15 až 25 V DC  (dance)
Tož jsem panu Byreckemu napsal, jak to vidí. Modul stojí 45 Euro + DPH + pošta do ČR, do 2000 korun českých by se jistě dal pořídit.
Ač montáží přijdu o záruku na motoru, asi to zkusím a dám pak vědět

Prokop Vlašín:

Také jsem řešil tento problém a nakonec jsem si objednal a nahradil původní řídící desku motoru Velux KMG 100 WW za tu od pana Byreckého. Instalace je naprosto bezproblémová a nyní lze okno otevírat i zavírat pouhou změnou polarity 24V=.

O něco lepší je situace u před-okenních rolet SML. Ty umí fungovat jak s originálním KUXem tak se dají ovládat i změnou polarity. Montoval jsem teď 4 kusy a jediný problém je v tom, že jakmile se jednou roleta připojí ke KUX 100, nechce se nechat dál řídit změnou polarity. Přejde do jakéhosi chytrého módu a čeká už jenom na KUX. Na toto ale existuje lék, kdy v průběhu resetovací procedury odpojíte roletu od KUX a od té chvíle se z ní opět stává "hloupá" roleta ovládaná polaritou 24V=.

Radovan Pokorny:

Před 7 lety nám elektrikář zapojil SML okna nejspíše taky pře Relé změnu polarity... máme to propojené přes inels. Ale dál nevidím.

Teď se stalo, že jedno z 5ti oken jede jen nahoru a dolu jede jen tak že projede nahoru tam se zadrhne a jede dolu ale nikdy ne tou změnou polarity. Jakoby nebyly nastavené ty konce.

Asi se to musím nějak zresetovat a netuším jak.

Jan Franěk:
Já jsem to dočetl k Inels. Dál už jsem neměl takovou odvahu jak investor.  :D :'(

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana

Odpověď