Jak se zakresluje hromosvod do plán elektroinstalace rodinného domu?
Ján Garaj:
On to asi student trochu poplietol. Myslenie terajších mladých, ak je to naozaj student, je trochu priamočiarejši e a nejaké prkotiny, sdružené napatie a veci podobné ho momentálne nezaujímajú. Ale skor by som napísal, že asi chce niekomu bližšie nemenovanému trochu pomôcť a urobiť dokumentáciu skutočného vyhotovenia pre kolaudáciu alebo revíziu. I tak še da, pravda kolegovia. S takými dotazmi sa tu predsa občas stretávame. Tak nech sa student vyjadrí a prejaví.
Milan Hudec:
Citace: Khun Václav 31.05.2012, 07:45
Docela zajímavá škola když učí že sdružené napětí je 380V...
A kolik by mělo být?
380 je polovina spodní dovolené tolerance, a pokud nebylo uvedeno "jmenovité napětí", je vše v pořádku.
student123:
Jedná se o zakreslení projektu na papír.
Byl jsem v objektu na který dokumentace má být, je to pro někoho z vyšších míst, nevím za jakým je to účelem. Jen mám nakreslit rozvaděč s návrhem jističů. Po objektu rozvod 230V a 380V+hromosvod.
Lukáš Rotrekl:
Pánové... nepřehánějte.. do psaného bych to asi nedal, ale v mluvě běžně pojem 380 používám, zejména s laiky, je to prostě takové zažitější..... . I když v době kdy se přešlo na 230/400 mě bylo nějakých 12, 13 let a o ellektrice sem toho ještě moc nevěděl.
K tazateli...
Mrkněte na vzorové projekty na knišce. Dbejte na to ať je projekt srozumitelný a a je z něj patrné co tím chtěl básník říct. Když bude potřeba pomožte si nějakým detailem, např dodržení dostatečné vzdálenosti od něčeho, .....
Řekl bych, že není od věci do výkresu jímací soustavy dát řezy nebo pohledy na objekt naznačit do nich ochranné prostory jímací soustavy, ale hlavně kvalitně popsat....
student123:
(poklona) , určitě využiji vzor
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana