Jak se zakresluje hromosvod do plán elektroinstalace rodinného domu?

<< < (6/7) > >>

student123:
Ano v něčem máte pravdu a souhlasím s vámi, využil jsem zdroj z internetu a je to v pohodě.
Jen se chci zeptat co znamenají zkratky (u hromosvodů) So-svod? Sz-Svod k zavádějící tyči? a Oú nevím poradíte mi prosím

Lukáš Rotrekl:
Pravděpodobně
SO - okapová svorka
SZ - svorka zkušební a tyč není zavádějící, ale zaváděcí - v podstatě nahrazuje úhelník
OÚ - ochranný úhelník

Prolistujte si ještě nějaké katalogy hromosvodářské ho materiálu.

DEHN - asi nejobsáhlejší a nejkvalitnější materiál
V těchto dalších dvou najdete vámi dotazované zkratky...
DT Technic
TREMIS

Khun Václav:
Citace: Milan Hudec  31.05.2012, 18:29

A kolik by mělo být?
380 je polovina spodní dovolené tolerance, a pokud nebylo uvedeno "jmenovité napětí",  je vše v pořádku.

jasně, ale pokud vím tak všude je psáno 230V/400V... ještě jsem nikde neviděl 230V/380V.... (norm) U nás platilo že kdo ze studentů elektro řekl 220 nebo 380 tak bylo za 5 že nic neumí....

Kdyby toto řekl u závěrečné zkoušky či maturity, nevím nevím jestli by se nesetkal se sníženou známkou, když je to už několik desítek let změněno.

David Hruda:
Citace: Ján Garaj  02.06.2012, 11:27

.... než sa my tu do krvi nepohádame. Pravda pán Hruda.

Nechtěl jsem, ale když už mne jmenujete, musím reagovat: pane Garaji (pokud se tak jmenujete?),  já se s vámi určitě nebudu hádat, protože jste pro mne anonym, který ačkoliv zde popsal stohy obrazovek příspěvky, ještě nebyl schopen /ochoten založit si profil, natož nechat si ověřit identitu a kvalifikaci.
Chodím na toto fórum již několik let, abych se něco dozvěděl, což se díky zdejším skalním přispěvatelům daří (nechci jmenovat, abych na nikoho nezapomněl, ale pány Doležala, Karvánka, Horského a další považuji za takové autority, že při čtení jejich příspěvků vždy pomyslně smekám). Pokud náhodou dokážu i já odpovědět na otázku, činím tak.
Z vašich příspěvků jsem zatím ale nenabyl dojmu, že máte co sdělit, kvalitu pouze válcujete kvantitou. Proto se domnívám, že by bylo lepší, kdybyste se více držel tématu dotazu a přispíval jen k věci.
Tolik můj názor.

Ján Garaj:
To či som naozaj Ján Garaj sme si tu už vysvetlovali a ten kto chcel (alebo vedel to je pre vás pán Hruda) si to mohol zistit alebo aj zistil v OŘ Obchodní rejstřík. Ja tu verifikáciu naozaj nemám a len pre to nateraz nemám možnosť ísť do Brna alebo hľadať to niekde inde. Nie je hanbou, priznať sa, že to v mojom veku neviem. K ostatnému by som písal od veci, tak ako tentoraz aj Vy. Ospravedlňujem sa vám, že som si dovolil vás spomenúť, ale Vy ste ma na to vyzvali. Už nebudem. 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana