Jak se zakresluje hromosvod do plán elektroinstalace rodinného domu?

<< < (4/7) > >>

Jan Alin:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  01.06.2012, 08:47

Je zvláštní, jak se "220" i "380" drží. Každou chvíli to slyším i od elektrikáře. Je top prostě zažrané pod kůži víc, než zdrávo.

Dlouhá léta se to tak říkalo a starší lidé to tak říkat budou. Ještě jsem slyšel říkat silný proud - 380, 400 a slabý proud - 220, 230.

David Hruda:
Citace: Ján Garaj  01.06.2012, 08:52

Tak páni je to úplne jasné.Jedná sa o projekt skutočného vyhotovenia alebo niečo podobného.Stud ent sa potrebuje niekomu tzv zadara priblížiť. Aj takí sme. Nemal by však zavádzať, že sa jedná o školskú úlohu alebo niečo podobné. On by mu to mohol, v prípade nejakej poruchy alebo havárie, onen niekto aj osladiť alebo osoliť.

Pane Garaji, jsem čím dál víc fascinován výkonem vaší věštecké koule- jinak si vaše výlevy nedovedu vysvětlit. (viz vaše popírání existence tazatele jménem IBL...)

Mirek Vašák:
Na škole mi zadal učitel narýsovat trafo v řezu a já nevěděl jak to myslí a nakreslil jsem to po svém a překvapil mně, že to není ono že myslel něco jiného. 5 mě neminula. Ponechme stranou můj styl rýsování" mimochodem nic moc" a zamysleme se nad tím zda opravdu někdy studenty "nehodí do vody" a plav aniž by dostastečně vysvětlili co vlastně po nich chtějí.
To že občas někdo zneužije práci studenta nebo učně ve svůj prospěch, jsme určitě zažili každý.

Pavel Horský:
.............. a jak to tu tak pročítám, tak si říkám......"je to student, nebo se za něj schovává nějaký začínající projektant?"  Ale vždyť ono je to vlastně naprosto jedno. Je to už hezká řádka let, co jsem začal nesměle pronikat do tajů elektrotechnik y a ta si mě postupem času tak získala, že se z ní stal s povoláním navzájem dobrý koníček. Postupně jsem se vyvíjel, dělal jsem v elektroúdržbě na šachtě, pak jezdil po stavbách, mistroval mladším kolegů........ ..a když jsem viděl, že jsem vlastně dlouho neviděl líbivou projektovou dokumentaci, rozhodl jsem se mé montážní zkušenosti přenášet na papíry různých formátů. Právě v začátcích mého projektování mi pomohlo dost kolegů........ .......můj VELKÝ učitel Petr Doležal mě zasvětil do tajů AutoCADu, a další VELCÍ učitelé (Honza Hájek, Dalibor Šalanský, Milan Kaucký, Honza Štěpán, Jarda Kořínek....... ...prominou ti, na které jsem zapomněl  :D )..........a těchto si budu vždy vážit pro jejich ochotu a otevřenost.
Proto vše, co jsem výše napsal si říkám, že je vlastně mou povinností, pomoci druhým, kteří mají zájem se něco dozvědět ve svém rozjezdu v oboru.

Proto píši: kolego studente, zde je můj email ( horac@podborany.cz ) Na ten se mi ozvěte a já vám něco málo přepošlu a vysvětlím. 

Václav 3:
to kol. Horský:

Slova velkého muže, máte u mě zase jeden bodík v šuplíku, až já je budu časem rozdávat, tak mi to bude trvat celý den.

citace: "je to student, nebo se zaněj schovává nějaký začínající projektant?"

Tady je jádro pudla přesně vystižené. Po studiích většinou každý umí jenom něco, kolik toho umí je dáno tím, jak moc se chtěl učit, jaké měl kantory a specializaci a i ti nejlepší studenti se stanou hotovými odborníky teprve časem až si to ošahají a vyzkouší v praxi. Někdo se jím nestane nikdy, což bohužel platí nejen v elektrotechnic e, bohužel znám i např. lékaře, ke kterým bych nedal léčit ani psa, kterého chci nechat utratit, proč ho trápit...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana