Mám kupovat byt se starým Al rozvodem?
Vladimír Huba:
Oslovte dodávateľa elektriny. Informujte sa, za akých podmienok vás znovu pripoja a tiež si zistite, či majú uhradené všetky pohľadávky od predchádzajúce ho majiteľa.
Pravdepodobne vás zaskočia podmienky pre opätovné pripojenie.
Ak plánujete rekonštrukciu inštalácie, zistite si či vám dodávateľ umožní dočasný odber počas rekonštrukcie. K trvalému odberu sa prihláste až potom.
Jan Franěk:
Jestli byt koupit, nebo ne, není přece otázkou pro elektrikáře. Pokud jde o Al rozvody, tak někde to může stačit a jinde si to vyžádá rozsáhlou rekonstrukci. O koupi bytu pak může rozhodovat to, jestli jsem ochoten tu rekonstrukci zaplatit, to znamená, jestli je koupě bytu dostatečně "výhodná", abych měl dostatek peněz na jeho opravu a vybavení.
Jinak všeobecně se doporučuje provést rekonstrukci ještě před nastěhováním. Ušetří se tím mnoho starostí, stejně jako důkladnou přípravou. Tím je myšlena domluva s projektantem, kdy se navrhne optimální umístění a počet zásuvek, světel a dalších důležitých "maličkostí", včetně ochran. Navíc, pokud máte projekt, je to jasný návod pro firmu, jak chcete elektriku připravit a vy si snadno pomocí projektu tu firmu můžete pohlídat.
Jiří Schwarz:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 30.05.2012, 21:37
...
V čase, který vám projektant a elektrikář ušetří se můžete věnovat svojí profesi a zafinancovat tak jejich práci.
Zarámovat a vystavit tuhle myšlenku!
Víc než rozumné dělat to, co umím a vydělat tak na zaplacení práce, kterou dost dobře neumím!
Václav 3:
Když věci řádně ado důsledku promyslíte, tak vám rekonstrukce elektriky mimo bezpečnosti a spolehlivosti přinese také to, že budete mít vše co potřebujete a na správném místě. Zbavíte se tedy různých problémů s padajícími jističi, zakopávání o prodlužovačky a p. Pokud si koupíte byt s novou měděnou instalací, ještě to neznamená, že budete spokojen. Běžně se stává, že tam, kde zásuvku potřebujete není, ale za skříní, kam se nedostanete, jsou dvě.
František Šohajda:
Citace
Mám kupovat byt se starým Al rozvodem?
A proč ne?? Dodnes je takových bytů 50% v celém našem státě....pokud je hliník udržován jak má, není problém !! (norm)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana