Proč mi po zapnutí lustru nesvítí žárovka a na PEN se objeví napětí?

<< < (2/3) > >>

onyk:
Díky za odpovědi, někoho pozveme.

Neznám nikoho, kdo by si na domácí světlo zval elektrikáře.
Na rozvody, sporák a složitější věci ano, ale shodit jističe a zapojit objímku se žárovkou z Ikey apod. ?

Protože to není můj byt (navíc starý panelák) a stalo se mi to poprvé, tak jsem se zeptal.
Ještě jednou díky.

jméno:
Citace: onyk  21.05.2012, 22:54

Nic ve zlém, ale pokud to sám, jako neelektrikář, nedokážete vyřešit, tak si na to prostě někoho pozvat musíte, ne?

Lukáš Rotrekl:
Přesně tak, může to být naprosto triviální ale může to být velký problém. Na 99% to bude ********,  ale to vám neřeknu, protože bych vás nerad měl na svědomí. Hřbitovy jsou plný hrdinů.....

Jiří Schwarz:
To přece není problém, zapojit do objímky 2 dráty!
To nám přece ukázali i v neděli v podvečer na ČT1, jak si paní architektka "vyrobila" lampičku, označil bych to za spotřebič třídy 0 (NULA!),  tedy spotřebič obsahující neživé vodivé části, ale s neřešenou ochranou těchto částí před NDN!!

Takže výzva pro Štěpána Valentu nebo pro Honzu - neměla by UE nebo nějaké podobné sdružení podat trestní oznámení na Českou televizi? Nebo podat stížnost RRTV a požadovat potrestání ČT za navádění k trestné činnosti?

Jan Franěk:
Citace: onyk  21.05.2012, 22:54

Díky za odpovědi, někoho pozveme.

Na rozvody, sporák a složitější věci ano, ale shodit jističe a zapojit objímku se žárovkou z Ikey apod. ?

Protože to není můj byt (navíc starý panelák) a stalo se mi to poprvé, tak jsem se zeptal.
Ještě jednou díky.

Jasně. Taky názor. Ale pokud si pročtete návod u nového lustru, nebo kteréhokoliv jiného el. výrobku, tak se dočtete, kdo by ho měl správně zapojit.  ALe chápu, že je asi zbytečné, to pořád dokola některým opakovat. Jako mnoho jiných, jsem s touto situací smířen. Je to právo volby každého z nás.

V tomto případě jde spíš o to, že se nejedná o standardní situaci. Proto ten elektrikář. Pokud by šlo jen o to připojit 2-3 drátky, tak je to zřejmě už funkční a tento dotaz by zde nebyl

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana