Ako odporúčate riešiť prepäťovú ochranu na tel. linke pri vstupe do domu?
kubík ludvík:
Vidím, že diskuze tady trochu usnula a v podstatě jsem to čekal – málo informací. Abych vám mohl dát uspokojivou odpověď na Vaší otázku: svodič bleskových proudů ano či ne ?, musel bych nutně vědět: Jak je provedeno ukončení zemních kabelů v plastovém rozvaděči telekomu, hlavně zemnění stínících plášťů kabelů, jsou-li instalovány bleskojistky a potom vlastní uzemnění rozvaděče, jaké hodnoty byly naměřeny, ( je to síťový nebo účastnický rozvaděč), kde je předchozí uzemnění, měřící protokol by nebyl marný, atd. atd.) A dále v domě pro vnitřní rozvod jste použil kabely SYKFY, FTP nebo UTP, nebo nějaké jiný ? atd. atd.
Takže moje rada : spojte se s technikem telekomu a ten by vám jako jediný a znalý místních podmínek , měl dát jasnou odpověď na Váši otázku.
Martin H.:
Citace: kubík ludvík 10.05.2012, 00:59
Vidím, že diskuze tady trochu usnula a v podstatě jsem to čekal – málo informací. Abych vám mohl dát uspokojivou odpověď na Vaší otázku: svodič bleskových proudů ano či ne ?, musel bych nutně vědět: Jak je provedeno ukončení zemních kabelů v plastovém rozvaděči telekomu, hlavně zemnění stínících plášťů kabelů, jsou-li instalovány bleskojistky a potom vlastní uzemnění rozvaděče, jaké hodnoty byly naměřeny, ( je to síťový nebo účastnický rozvaděč), kde je předchozí uzemnění, měřící protokol by nebyl marný, atd. atd.) A dále v domě pro vnitřní rozvod jste použil kabely SYKFY, FTP nebo UTP, nebo nějaké jiný ? atd. atd.
Takže moje rada : spojte se s technikem telekomu a ten by vám jako jediný a znalý místních podmínek , měl dát jasnou odpověď na váši otázku.
Prosím o pochopenie, že telekom radšej kontaktovať nebudem. Chcem, aby sa na to zabudlo, lebo prekládka prebiehala neštandardným spôsobom, pretože normálny postup neviedol k cieľu. Detaily si radšej nechám pre seba, ale výsledok je taký, že presne neviem, koho všetkého som si znepriatelil.
Doma mám FTP. FTP si môžem zobrať z firmy a potom vrátiť zvyšok a zaplatím v nákupnej cene, čo som spotreboval. SYKFY musím kúpiť v obchode. Poznáte to....
Martin H.:
Citace: Jan Hájek 07.05.2012, 18:00
Doporučil bych novinku DEHNbox, na rozdíl od té hračky je na bleskový proud a dokáže se , ,chytnout,, provozního napětí.
DEHNbox dnes dorazil na môj stôl.
Ostala mi posledná otázka - neviem, čo s tienením vstupného kábla. Podľa pravidiel by sa malo pripojiť na ochranné pospájanie. CY10 z EPS je privedený, len prakticky to vykonať neviem. To tienenie je len tenký film v plastovom obale pod plášťom (písal som to už 8.5.) a vlastne ho ani nevidím. Na jednej strane 10mm2 medi a na druhej 150µm hliníka :-\
Fuk Tomáš:
Citace: Martin H. 20.06.2012, 19:42
Na jednej strane 10mm2 medi a na druhej 150µm hliníka :-\
Kdyby to bylo 0,15 mm Al, tak celkem žádný problém. Ona je to ale tuším polymerová folie s několika µm Al. Zkuste, jestli na některé straně naměříte alespoň snahu o el. vodivost.
Jan Hájek:
Co toto připojovací perko, to by nepomohlo?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana