Mohu dostat tarif D45d v RD na podlahové vytápění?

<< < (3/4) > >>

kolejník:
To: Pavel Horský
8 let výherní automaty, 10let EZS,EPS,CCTV a jiné.
Z nn toho moc nevidím.

Totiž, na ten dvoutarif se rozhodlo až později. Mám u sloupu ER stočený, volný UTP
4x2x0,5mm. Je v trubce do hl.rozvaděče.
Povolil by čez na ovládání relátek tento kabel-(spárovaný) 12V?
Nebo rozrýt 8m zahrady?

Pavel Horský:
Citace: kolejník  09.05.2012, 09:28

Totiž, na ten dvoutarif se rozhodlo až později. Mám u sloupu ER stočený, volný UTP
4x2x0,5mm. Je v trubce do hl.rozvaděče.
Povolil by čez na ovládání relátek tento kabel-(spárovaný) 12V?
Nebo rozrýt 8m zahrady?

Rozrýt.
Připojovací podmínky hovoří jasně: "ovládací vodiče tarifu, stykače a spínacího prvku musí mít průřez 1 až 1,5mm2 CU"
UTP jistě NE!

Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský  09.05.2012, 09:53

Rozrýt.
Připojovací podmínky hovoří jasně: "ovládací vodiče tarifu, stykače a spínacího prvku musí mít průřez 1 až 1,5mm2 CU"
UTP jistě NE!

Jestlipak by prošlo, kdyby se vodičem CY 1,5mm2 připojilo nějaké relé, třeba v malém přídavném rozvaděči z druhé strany elektroměrovéh o sloupku, a tím relátkem by se spínalo nějaké nízkonapěťové nebo bezdrátové zařízení pro přenesení signálu?

Kamil Novák:
Citace: Jiří Schwarz  09.05.2012, 20:27

Jestlipak by prošlo, kdyby se vodičem CY 1,5mm2 připojilo nějaké relé, třeba v malém přídavném rozvaděči z druhé strany elektroměrovéh o sloupku, a tím relátkem by se spínalo nějaké nízkonapěťové nebo bezdrátové zařízení pro přenesení signálu?

Mám osobní zkušenost, že použití bezdrátu k tomuto účelu u ČEZu prošlo.
Že se to v praxi ukázalo jako poměrně nespolehlivé (párkrát nesepnuto v NT a naopak párkrát zůstal systém zapnutý i když už naběhl VT) je věc jiná. To bylo asi v konkrétním případě zapříčiněno vzdáleností a i tím, že signál musel jít skrz několik objektů.
Asi po 2 letech si majitel objektu spočítal, že se mu vyplatí "kopnout" a dnes je v zemi stejně ovládací kabel....  :-[

Jan Franěk:
Citace: kolejník  09.05.2012, 09:28

Nebo rozrýt 8m zahrady?

Jen 8m v zahradě? Vůbec bych o jiné variantě neuvažoval!!  Mnohem více času a sil, jste ztratil diskutováním a hledáním jiného řešení.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana