Mám s podomácku vyrobeným přímotopem nárok na tarif přímotop?
Jiří Schwarz:
Výraz "podvod" jsem použil já.
Elektrické vytápění bylo v jisté době dost nabízené a bylo to prezentováno právě tak, že bude levnější tarif, protože to je ekologické topení.
Ať už to je v připojovacích podmínkách napsáno jasně, nebo "napadnutelně", jistá forma podvodu to je, když chci výhodu "za ekologii", ale přitom topit ekologicky nechci nebo jen vyjímečně...
Marian Hanzalík:
Citace: Jiří Schwarz 04.05.2012, 11:34
Ať už to je v připojovacích podmínkách napsáno jasně, nebo "napadnutelně", jistá forma podvodu to je, když chci výhodu "za ekologii", ale přitom topit ekologicky nechci nebo jen vyjímečně...
Podvod je, ak niekto deklaruje splnenie podmienok, ktoré v skutočnosti nesplnil.
Podvod neni, ak niekto podmienky splní, ale nesplní účel za ktorým boli vytvorené. To si má ošetriť distribútor vhodnou formuláciou tých podmienok, má na to právne oddelenie.
Zdenek Hejčl:
Můžeme se dočkat v blízké době, kdy ČEZ nebo jiný dodavatel bude vyžadovat vyšší podíl spotřebované energie v nižším tarifu s ohledem na přímotop.
Nakonec každý bude sjednávat odběrový diagram. :D
S nasazením inteligentních elektroměrů je to víc než pravděpodobné. Spotřebu může kontrolovat u každého zákazníka on-line.
Na přihlášce k odběru jsou kolonky s instalovanými spotřebiči, takže stačí dobrý prográmek..... ... o:-)
sellenen:
Tak pánové všem vám (poklona) za účast v diskuzi,dozvěděl jsem se co jsem potřeboval, především (poklona) uživateli "Lukáš Rotrekl" jehož příspěvky pro mne byli nejvyšším přínosem.
Taktéž souhlasím s definicí podvodu uživatele Marian Hanzalík.
Dále zareaguji na !Ekologičnost! elektrické energie vůbec, když podíl uhelných elektráren je více než vysoká, takže o elektřině jako ekologickém zdroji se dá diskutovat až se bude vyrábět z ekologických zdrojů, né fosilních paliv nebo uranu se 4% účinnosti.
Dále odpovím na dotaz: Proč to? NO? Měl jsem doma několik těchto topných těles, a tak mě napadlo proč z toho nepostavit něco užitečného, a protože mám dům dlouhodobě v rekonstrukci(předělávám celý), tak jsem tento Výtvor používal už dávno před tím než jsem si pořídil kotel na pevná paliva.Postupe m časů jsem systém "řízení" zdokonaloval.
Jestli to dělám kůly lacinější elektřině? Ano,založil jsem toto téma kůly tomu, jestli když už to používám, aby to mělo i nějakou výhodu.Kotel jsem z tohoto důvodu nedělal(původně jen improvizované řešení vytápění), a když platím v sazbě D02d (protože ještě nemám kompletní revizi na elektřinu a nemůžu, tak uplatnit bojler...)
Ano, máte pravdu použil jsem špatný termín" přímotop" pro elektrický ohřev vody.
Ještě jednou všem (poklona) za bleskové reakce a každý příspěvek byl pro něco přínosem...
David Hruda:
Citace: Rico Rodriguez 04.05.2012, 12:59
...dělám kůly lacinější elektřině? Ano,založil jsem toto téma kůly tomu...
Jen váš (dle jména) španělský původ vás omlouvá, ty kůly mě úplně rozsekaly! :D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana