Je možné zkratovat rozvod STA při výměně účastnické zásuvky?

<< < (3/4) > >>

Petr M:
Já bych přidal ještě 3, alternativu - hvězdice, ale koax + UTP. Tím se za cenu jedněch stavebních prací zvládne i něco navíc a nebude to taková velká hrůza...  ;)

XL:
Citace: Jiří Schwarz  04.05.2012, 11:30

..
Pohrne se každý do "bourání"?

Ve starších domech jsem už viděl i takovou rekonstrukci, že se z trubek vytáhly původní tlusté koaxy a místo nich se zatáhly tři, čtyři tenké. Pro starší domy kde byly použity ve stoupačkách krky většího průměru z důvodu snadnější manipulace s tehdejšími tvrdými koaxy je to použitelné pro 3, max. 4 patra.
Ale provádět opravu tak že dám zákazníkovi průběžné SAT zásuvky je nesolidní jednání. Ještě tak v rodinném domku, kde si majitel připojí přijímač dole nebo nahoře, ale v bytovém domě?  Navíc se zdá, že vzhledem ke stavu koaxu na fotu toho dále stejně moc neproleze.... (ale možná ani nebude třeba, poté co ČTÚ začíná mluvit o konci TV vysílání nad kanálem 48...  :-[)
A tak mě napadá zda na tom domě satelit vůbec mají.

jonlew:
Citace: XL  04.05.2012, 16:15

A tak mě napadá zda na tom domě satelit vůbec mají.

Satelit na domu nemáme. Jednalo se jen o výměnu STA, kabely ve větvích v domu zůstaly staré jako na fotu v prvním příspěvku. V bytech se akorát vyměnily zásuvky za ty se satelitní zdířkou, které zůstanou nevyužity.

Chápu to dobře tak, že z nové digitální antény pravděpodobně jde kabel do rozvodové skříně na chodbě, ze které běží paralelně tři větve od vrchních bytů až po spodní, přičemž v bytech jsou průběžné zásuvky?

jonlew:
Citace: jonlew  04.05.2012, 17:50

V bytech se akorát vyměnily zásuvky za ty se satelitní zdířkou, které zůstanou nevyužity.

Upřesním - ty satelitní zdířky zůstanou nevyužity...

Václav 3:
K čemu je tedy dobré dávat výrazně složitější a dražší zásuvky se satelitním výstupem, když nebude využit. Nové účastnické zásuvky existují v mnoha provedeních a variantách, chce to důkladně se rozhlédnout v katalozích a po internetu. Anténářská firma by měla mít přehled, co jí mohou dodavatelé dodat, tak mi připadá, že rekonstrukce bude hodně amatérská.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana