Lze nahradit kabel AYKY kabelem CYKY?

<< < (2/3) > >>

Tomáš Strigler:
Citace: Milan Hudec  28.04.2012, 09:32

Nic proti bezpečnosti, ale ten kabel je asi zbytečně silný, pro napájení běžného zahradního náčiní včetně m.pily 2600W v délce cca.100m stačí prodlužka s průřezem 3x2,5.

Prodlužky už třikrát ukradl zloděj, a nebyly zrovna moc praktické a bezpečné. A pokud bude kabel na danné délce o pár tisíc dražší už nehraje zas tak roli. 16 půřez je rezerva do budoucna.

Lukáš Rotrekl:
Jaká je pravděpodobnos t, že budete používat 2 zásuvky s plným výkonem?

Zdá se mě to skoro zbytečné, jak to řešíte, pokud to nemá sloužit jako rezerva do budoucna... byl jste rychlejší..

Jiří Buben:
Citace: Pavel Horský  28.04.2012, 08:54

Jinak co se sháňky kabelu AYKY-J5x16mm2 týče, jistě že se dá bez problému sehnat, jen je většinou na objednávku. Ale problémem to není.

Netvrdil bych to tak jistě. Běžně pětižilové kabely s Al jádry kablovky nevyrábí na sklad. Zkoušel jste to někdy opravdu sehnat? Já ano. Musím konstatovat, že objednat kabel není problém, jen se musí čekat až se u výrobce sejde objednávka na několik km kabelu. V mém případě jsem požadoval AYKY 5x25 mm2 a bylo mi zděleno, že momentálně nemají žádné objednávky a musel bych čekat dokud nebudou mít objednávky minimálně v součtu 3 km.

Jaroslav Hasala:
Nevím sice, co chcete z rozvodů napájet, ale pro nějaké "normální" použití a vzdálenosti do cca 100m by byl podle mého soudu dostatečný kabel kabel CYKY 5Cx 6.

IM:
Nevím, proč dělat po zahradě rozvody tímto způsobem.  :-[

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana