Odkud to prostředí asi je?
Ján Garaj:
Moderátor: Pane Garaji dělejte prosím za tečkou a čárkou mezeru. Ono je to obvyklé totiž. Nám pak splývají slova. A nemáme čas to stále opravovat.
Možno Nemci to tiež vtedy nazývali skanzen,aby sa nemuseli pred svetom skrývať po kanáloch.U nás to nazývame namiesto "Hanba minulosti" teraz hrdo skanzen. A niekto na tom ešte aj ryžuje. Nemalo by sa síce všetko likvidovať,aby aj budúce generácie videli, že "Takí sme boli".
Josef Dolejšek:
Citace: Ján Garaj 06.05.2012, 10:32
U nás to nazývame namiesto "Hanba minulosti" teraz hrdo skanzen. A niekto na tom ešte aj ryžuje.
Nazvat fotku ze zaniklé huti "Hanba minulosti" bych očekával na portálu ekologistů nebo pravdoláskařů, ale na portálu (elektro)techniků?
Opravdu si myslíte, že bychom se měli líp, kdyby ještě existovala vesnice Vítkovice u městečka Ostrava?
Miroslav Minařík:
Citace: Ján Garaj 06.05.2012, 10:32
U nás to nazývame namiesto "Hanba minulosti" teraz hrdo skanzen.
Vítkovice nikdy hanba nebyla.
Pokud byste viděl jiné železárny, pak by nebyly v mnohém jinačí.
To, co jsme instalovali a zažili tehdy se již opakovat nebude a proto si vytvoříme skanzen, který tehdejší dobu připomene.
Zde pane Garaji nediskutujeme o rýžování, což je tržní ekonomice samozřejmě blízké, ale o technickém pohledu.
Ján Garaj:
Ani v najmenšom som sa nechcel nikoho dotknúť, alebo niekoho uraziť. Nie som ekoaktivista ani nič podobné. Vyjadril som sa ku jednej fotke, ktorá ukázala poriadok (tak to chcete?) na jednom pracovisku. Aj ja som patril medzi budovateľov socializmu a predstavte si, že sa za to nehanbím. Ale hanbím sa za to, ak neporiadok glorifikujeme. To by sme nemali. Chceli ste vyjadrenie a to sa môže asi každý účastník. Alebo len tak sa má ako sa to niekomu z nostalgie páči. Mne sa naozaj neporiadok na pracovisku nikdy nepáčil a veľakrát som si kritiku neporiadku odskákal a som tu.
Miroslav Minařík:
Citace: Ján Garaj 06.05.2012, 14:16
Vyjadril som sa ku jednej fotke, ktorá ukázala poriadok (tak to chcete?) na jednom pracovisku.
... úsměvné. Pořádek na pracovišti :-)
Pane Garaji mě to prostě nedá.
Šlo o fotografii pod jednou z pecí, která byla 12 roků mimo provoz.
A i v plném provozu tam nikdy jiný pořádek nebyl.
Nevím zda jste někdy byl v prostředí železáren, ale tam opravdu něběhají uklizečky s hadrem a neutírají prach.
(dance) (dance) (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana