Nevadí volné vedení kabelu v dřevěném podhledu?
mlatymlatec:
V kuchyni jsem si udělal dřevěný podhled s tím,
že tam byl udělán vývod na stroní svítidlo,
jelikož jsem tam chtěl mít bodovky, (230V, 50W),
tak jsem z vývodu který je tvořen kulatým kabelem cyky 1.5 tento vedl do krabice z této krabice vyvedeny tri vývody k bodovkám a jeden vývod do další krabice odkud jsou také vyvedeny 3 bodovky.
Nevadí, že jsou kabely volně vedeny v podhledu, jako že leží normálně na dřevěném stropě, zdali může dojít v krabicích k nějakému zkratu atd.?
Juraj Hámorský:
Ak použijete krabice pre montáž na horľavý povrch a bodovky pre montáž na horľavý povrch, malo by byť všetko v poriadku. káleb CYKY je možné voľne viesť aj po horľavom povrchu.
Síce to určite zvládnete aj sám, ale radšej nech vám to skontroluje nejaký elektrikár.
máte nejakú vzduchovú medzeru medzi stropom a podhľadom?
Zdenek Hejčl:
Jestli je krabice skrytá pod podhledem - není přístupná bez demontáže podhledu je to špatně. (zle)
Pavel Tesař:
A co takhle proudový chránič, alespoň 300mA ? :D
mlaty.mlatec:
Jo mezera mezi podhledem a stropem je 16 cm, krabice do hořlavého povrchu, stím jsem se ještě nesetkal je pravda že jsem lajk, nicméně jsou to klasické krabice do zdi. Proudový chránič se instaluje kam? měl jsem za to že je to jištěno již z rozvodové skříně. Podhled by samozřejmě šel rozdělat v případě potřeby, jsem rád, že mi žádná krabice nikde netrčí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana