Jak asi budou rakouští soudruzi lustrovat atomový proud?
Jaroslav Borovec:
Rakušané zakážou proud z Temelína. Nesmysl, ale nás se netýká, říká ČEZ
Bojují proti jádru a přitom kupují proud z Temelína či z Dukovan. S touto nálepkou se teď rozhodli Rakušané skoncovat. Rakouská vláda, energetické firmy a ekologické organizace se totiž na "protijaderném summitu" shodly, že každá kilowatthodina proudu dovezená do Rakouska bude mít povinně certifikát původu.
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/rakusane-zakazou-proud-z-temelina-dr8-/ekonomika.aspx?c=A120420_142827_ekonomika_neh
Jak to technicky asi provedou?
Lubomír Jindra:
Technicky ne, ale účetně snadno :D
Energie z Temelína se vyfakturuje Němcům a Rakušanům budeme posílat ke každé kilowathodině zelený certifikát, že energie pochází z Německých větrníčků, která k nám leze když fouká vítr a my ji tady schováváme do Dlouhých strání. Zelené certifikáty z Němců vyrazíme snadno když jim pohrozíme, že tu jejich nestabilní síť odpojíme a pak nebudou mít frekvenci 50 ale od 40 do 100Hz
;)
Milan Hudec:
Kolik % energie se vyrobí v Temelíně a dalších JE je snadno dostupná informace, z této mají/budou vycházet.
Nicméně když se vžiji do role naprostého laika, velice by se mě líbilo mít na elektroměru "čudlík" a odebírat proud z toho zdroje kterému fandím (u mne by zůstal ve vypnuté poloze u FVE).
Otázka pro vědecky založené kolegy: je vůbec technicky (teoreticky) možné dát energii příznak, kde byla vyrobena?
Mirek Vašák:
Bylo mi tvrzeno, člověkem který na Temelíně pracoval, že Rakušané ho z části vlastní, ale nesmí se o tom mluvit, aby se to nedozvěděli ti co stávkují u hranic. To že by pak bylo to pravé vzrůšo!
Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec 21.04.2012, 19:31
Kolik % energie se vyrobí v Temelíně a dalších JE je snadno dostupná informace, z této mají/budou vycházet.
Nicméně když se vžiji do role naprostého laika, velice by se mě líbilo mít na elektroměru "čudlík" a odebírat proud z toho zdroje kterému fandím (u mne by zůstal ve vypnuté poloze u FVE).
Otázka pro vědecky založené kolegy: je vůbec technicky (teoreticky) možné dát energii příznak, kde byla vyrobena?
To už zde probíhalo. Že se například každá Xtá perioda sníží atd.
Osobně se mi líbila aféra "chytrých krabiček" v Rakousku, kdy chytrý podnikatel začal prodávat adaptéry s dvěma signálkami. Zelená green energy a červená stop radioaktivitě. Začal to prodávat jako symbol proti Temelínu. Byla o to docela rvačka. Alespoň do té doby, než lidé pochopili, že dávají peníze za něco podobného jako je symbolická květina do klopy. Od té doby zatím zelené rakouské mozky nevymyslely nic chytřejšího.
Ale všimněte si té semknutosti v jednotný šik! Rakousko snad není jednotnější v ničem jiném jak v boji proti Temelínu. Buď jde o národní sport nebo o davový fanatismus. Kam se přiklonit, to tedy opravdu nevím.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana