Proč anténa převyšuje starý jímače starého hromosvodu?

<< < (2/5) > >>

Jan Franěk:
Citace: Šnajdr J.  15.04.2012, 08:48

Zákazník chce dát do pořádku nově zadělanou anténu spojenou s hromosvodem po jedné firmě, která pouze provedla montáž dle fota bez revize atd.

Je otázkou, zda investor opravdu chce dát vše do pořádku, nebo to chce udělat jen za 2tis i s revizí.

Jestli jde o první případ, oslovte projektanta a ten vám navrhne správné řešení. Pokud sám nemáte potřebné znalosti, raději se do toho nepouštějte. Uvědom te si, že za to pak budete ručit.

Pokud půjde o to druhé, mám jedinou radu. Utéct.

Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský  15.04.2012, 10:05

...Uvidíte, že pokud půjde o vytvoření PD a ústní tvrzení bude stvrzeno písemnou formou, pak projektant své tvrzení jistě poupraví.

U vás nejsou mezi projektanty "odvážní sebevrazi"?
Já si umím představit kdo by jim to namaloval, dal pod to kulaté razítko člena ČKAIT a znám i "plzeňského" právníka, který by se tvrdě postavil proti tomu, kdo by si to řešení "autorizovaného odborníka" dovolil napadnout...
Jen ten blesk se "právníků nebojí a hloupé projektanty nerespektuje"!

Šnajdr J.:
Projektantovi domluvím.  :) Takže, jestli to dobře chápu, musí se na to udělat PD dle ČSN 62305, nejspíš přidat svody, odd. jímač, komplet přepěťovky, revize. Tak to bude zhruba stát kolem 30tis. Chápu to dobře, nebo to jde udělat jednodušeji?? Díky.

Robert Jedek:
Citace: Šnajdr J.  15.04.2012, 08:48

s dvěma svody s uzemněním 8 ohm

Já vidím ještě třetí, který vede přímo pod tašku a toto uzemění bude "zřejmě" kvalitnější, proto se blesk moc dlouho rozmýšlet nebude.

IM:
Citace: Šnajdr J.  15.04.2012, 09:54

Právě, že projektant tvrdí, že na starý hromosvod lze dodělat anténu dle staré ČSN!

Je otázka, zda chce anténu chránit před bleskem nebo před novou normou.  :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana