Je nutné (doporučené) použít na jištění světelného okruhu FIčko?

(1/3) > >>

Dotaz:

Dostal jsem se do jednoho paneláku.
Na chodbě jsou hlavní jističe pro každou bytovou jednotku 16A + elektroměry a v bytě je 10A jistič na světla.
Zbytek - zásuvky vedou přes FI a další 16A jističe.

Je to běžné řešení nemít světla chráněný FIčkem?

Pavel Horský:
Zauvažujte a zkuste si sám odpovědět. Docela by mě zajímalo, co si sám odpovíte.

Petr Doležal:
Téma pro vás jak ušité:  Lze při výměně hliníkových rozvodů nechat hliník pro světla?
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,18446.0.html

Jiří Schwarz:
Pokud je světlo v normálním prostředí, bez nepříznivých vlivů, je naopak rozumné, aby nešlo přes "centrální chránič". Když už chránič vypadne, aby se člověk mohl v prostoru pohybovat a nemusel nejprve poslepu hledat nějaký provizorní zdroj světla, pomocí kterého najde baterku, aby si mohl posvítit na cestu k rozvaděči...

Pavel Horský:
Citace: Jiří Schwarz  12.03.2012, 08:45

Pokud je světlo v normálním prostředí, bez nepříznivých vlivů, je naopak rozumné, aby nešlo přes "centrální chránič". Když už chránič vypadne, aby se člověk mohl v prostoru pohybovat a nemusel nejprve poslepu hledat nějaký provizorní zdroj světla, pomocí kterého najde baterku, aby si mohl posvítit na cestu k rozvaděči...

To je přesně to, k čemu jsem chtěl tazatele dohnat. K samostatnému logickému myšlení.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana