Má tento el. přístroj elektromagnetickou i zkratovou spoušť jako běžný jistič?
Petr Mestl:
Má tento el. přístroj elektromagneti ckou i zkratovou spoušť jako běžný jistič vyráběný v té době v Československé republice? Podařilo se mi zjistit, že se jedná o výrobek z Německé demokratické republiky a já ho mám na chalupě zapojený mezi dříve běžně používanými černými jističi. Uvítal bych i katalogový list.
wilix:
nejsem si moc jist, spíš hádám, ale mám za to že tento motor-spouštěč má pouze ochranu proti přetížení řešený bimetaly
Petr Doležal:
Kolega Vaněk v obdobném tématu
Jiří Schwarz:
Jen taková připomínka k formulaci původního dotazu - elektromagneti ckou spoušť bych považoval za ochranu před zkratem - rychlá reakce na větší překročení jmenovitého proudu.
Jirka Š. Svejkovský:
zkratová spoušť - řešena magnetem, cívkou a mžikovým mechanizmem.
spoušť na přetížení - řešena bimetalovým mžikovým mechanizmem reagujícím na ohřátí protékajícím proudem (tepelná spoušť).
váš přístroj obsahuje pravděpodobně pouze spoušť na přetížení, proti zkratu je nutné osadit pojistkami.
Nemluvím o tom, že je jistící schopnost tohoto muzeálního kousku asi někde jinde, než když byl nový.
Pokud jistí nějaký motorový vývod, doporučoval bych jej nahradit motorovým spouštěčem, který obsahuje obě spouště.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana