Čo spravíte, keď sa bude blížiť veľká geomagnetická búrka?

<< < (4/9) > >>

Milan Hudec:
Citace: Jan Alin  10.03.2012, 13:27

Já bych se s dovolením přidal. Přinejhorším pumpičku sebou, aby šel natlakovat sud.  o:-)

Na pívo se jde 7.5. do pivovaru Kácov na Sázavě, myslím, že trocha romantiky protékající Sázavou a cena píva 12kč nikoho nemůže nechat chladným.

Zdenek Hejčl:
Šííííš něco jsem přehlédl?
Na pívo se jde 7.5. do pivovaru Kácov na Sázavě, myslím, že trocha romantiky protékající Sázavou a cena píva 12kč nikoho nemůže nechat chladným.
To je prosím, jaká akce a podrobnosti by nebyli?  ;)

Oldřich Morávek:
Zaujali mě v tomto vláknu dvě informace:

1/ před energetickou sprškou ze slunce by nás měly varovat družice (které budou první na ráně bez ochrany geomag pole zamě) a to několik hodin dopředu (když částice pohybující se rychlostí světla k nám dorazí za 8 minut)

2/ jak je to s tou návštěvou pivovaru v Kácově??

Milan Hudec:
Jen mě tak napadlo, že by si pár elektrikářů mohlo dát pár piv na místě cca. uprostřed republiky, a datum jsem prozatím na vás zkusil :)

Jiří Schwarz:
Citace: Oldřich Morávek  11.03.2012, 09:10

Zaujali mě v tomto vláknu dvě informace:

1/ před energetickou sprškou ze slunce by nás měly varovat družice (které budou první na ráně bez ochrany geomag pole zamě) a to několik hodin dopředu (když částice pohybující se rychlostí světla k nám dorazí za 8 minut)

Novinář by možná takto argumentoval a tvářil se jako génius.

Technik by se na to měl podívat trochu jinak.
Pokud někdo žije v představě, že se elektrický proud (a světlo, elektromagneti cký signál) šíří rychlostí 300 000km/s, měl by si uvědomit, že tak je to dáno, že přiblížením jedné nabité částice (elektronu) se vytlačí jiná se stejným nábojem...
Jakákoliv hmotná částice kdyby se měla pohybovat rychlostí světla, musela by být na její urychlení podle Einsteina použita nekonečná energie.

Pro serioznost informace o sluneční bouři by bylo třeba definovat jestli se bojíme elektromagneti ckého pole neobvyklých parametrů, které se šíří rychlostí "světla",  nebo jestli se čeká ohrožení ve formě "hmotných částic",  pohybujících se rychlostí o několik řádů nižší.
---
Kácov asi časově bude problém...  Terním je v konfliktu s jinou důležitou akcí

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana