Je pripustne krizovanie el. vedenia na fasade so skrytym zvodom bleskozvodu?

<< < (4/4)

Jan Alin:
Citace: Zdeno Antol  09.03.2012, 14:30

TO: Jan Alin, spominanu normu nemam zakupenu lebo toto je prva zakazka kde vobec bleskozvod riesim, ..............

První hromosvod a hned aktivák, to vám nezávidím.  ;)

Milan Hudec:
Obdobné problémy lze vyřešit umístěním akt.hromosvodu do ochranného prostoru Fr.soustavy, či spojením stávající hromosvodní tyče vodičem 10mm A4 s projíždějícím nákladním automobilem.

Co se týká přísl. Slov. normy na aktivní hromosvody: předpokládám, že normotvůrce v návalu vlastenectví si vzal k srdci namísto fyz.zákonů slova Vaší hymny, z kterých možno odvodit výskyt bleskových událostí pouze v oblasti Tater.

Jiří Buben:
Jak tak koukám na ty fotografie, tak ono to bude celé taková vypečená zakázka. Kromě dostatečné vzdálenosti je skrytý svod v obyčejném husím krku, zkušební svorka v krabici KR125. Jestliže jsou ony krásné dvířka na fasádě plastová, tak OK, ale jestliže jsou kovová, postrádám jejich vodivé spojení se svodem.

Ján Garaj:
Citace: Zdeno Antol  09.03.2012, 14:30

Tak sa zda ze ma zacal konecnie niekto brat vazne a uz sa nezda ani buranie fasady az taky velky problem..
Presadil som odstranenie svietidla, vratane odstranenia kablu pol metra na obidve strany, teda na uroven jednej aj druhej odkvapovej rury, rovnako tak odstranenie CY vodica tiez na vzdialenost odkvapovej rury.
TO: Jan Alin,  aj ked uznavam ze sa tym stavam ako vy hovorite potizista.

Aký potížista,Mladý a už by som povedal skôr pesimista.Pozí ciu si musíte vybojovať a začínate správne.Ja som bol viac ako 40 rokov skoro stále potížista a ešte pred dvomi rokmi si ma aj pán riaditel vzal na poradu, aby som urobil potíže verejne, takým, ktorým on nemohol z hladiska své funkce vynadať, ale ja už čoby šašo som si to mohol kludne dovoliť a ako to pomáhalo. No necelé dva roky som už len prdoch-pracujúci dôchodca, tak už len tu občas podpichnem.Z toho sexu nám ostalo už len to podj.. a to nám ide dobre.(viď občas pán Hájek.)Pán Hudec, aby som sa nezačal brániť o tých Tatrách. Tú hymnu sme  ešte nedávno spievali spolu a celú, Kde domov múj  občas sme provokovali, či si niektorí turisti nesplietli cestu, ale to je len provokácia. 

Kamil Novák:
Citace: Zdeno Antol  09.03.2012, 08:41

Prevadzkovatel si musi uvedmoit ze ja som revizny technik, ktory na 5 rokov prebera na svoju zodpovednost bezpecnost instalacie ....

To je omyl. Žádnou takovou zodpovědnost na sebe provedením revize neberete.  (no)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana