Jak provést ochranu budovy před bleskem?

<< < (7/14) > >>

Milan Hudec:
Citace: Jaroslav Ratiborský  06.03.2012, 12:27

V praxi to v mnoha případech vypadá takto : kdo chce moc, nemá nic nebo méně než by mohl mít,ale snaží se. Při pohledu na elektroinstala ce v zahraničí-ne propagační materiály-lze pouze konstatovat.
Určitá skupina lidí v ČR se snaží být papežštější než sám papež a pak to tak vypadá před a při realizaci ochrany před bleskem na budovách v ČR .

vás v zahraničí pustili do instalace?

Aby blesk nepřehópl, je třeba přehópnutí náchylné kovové části oddálit od svodů,  na to není třeba být papežem, zvládne to jistě i průměrná hospodyňka.

Fuk Tomáš:
Citace: Radim Strycharski  06.03.2012, 08:42

Teprve až budete mít v ruce projekt na nový LPS, tak můžete hodnotit interakce se všemi systémy.

Tím chcete říci, že při zachování stávajícího vnějšího LPS tyto interakce hodnotit nemohu? To snad ani nemůžete myslet vážně.
Opak je pravdou - při totální rekonstrukci vnitřních instalací jste povinen je hodnotit, a to aplikací aktuálně platné normy.

Jan Hájek:
Pánové nic ve zlém, ale pak se nedivte, že nenarazíte na nezaměstnaného právníka. Doporučuji každému, jít se někdy mrknout jak probíhá soud, co vše se vytahuje a jak moc je od subjektivních názorů oproštěn právní řád.

Miroslav Macek:
Pokud jsem dobře pochopil zadání, tak je objednána kompletní rekonstrukce elektroinstala ce v objektu. Ochrana objektu před bleskem (LPS) naopak objednána není.
Toto zadání je třeba provést a respektovat to, co je smluvně požadováno a hlavně co má být zaplaceno.

Příklad:
Když si třeba zajdu k holiči nechat zastříhnout vpředu patku aby mu nepadala do očí, pak jistě může holič argumentovat, že bez celkového odvšivení a umytí mé hlavy bude výsledek žalostný - je ale věc moje, tedy zákazníka, zda si to přiobjednám a zaplatím, či nikoli. Kdyby mi holič začal bez varování kompletně stříkat hlavu sajrajterm (třeba i s odkazem na normu EU),  asi bych protestoval, to je jasné.

Milan Hudec:
Citace: Miroslav Macek  06.03.2012, 14:44

Pokud jsem dobře pochopil zadání, tak je objednána kompletní rekonstrukce elektroinstala ce v objektu. Ochrana objektu před bleskem (LPS) naopak objednána není.
Toto zadání je třeba provést a respektovat to, co je smluvně požadováno a hlavně co má být zaplaceno.

Nová elektroinstala ce musí být chráněna před bleskem, zda původním venkovním hromosystémem, či novým je jedno, co jedno není je dodržení vzdáleností, vyrovnání potenciálu a pod.
Pokud vezmu váš případ s holičem, tak provést instalačku bez ohledu na její ochranu před bleskem, je jako kdyby vám holič namydlil vous a vyhnal z krámu s tím, že si to máte přejet břitvou sám.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana