Jak byste vyřešili současné napájení devíti elektromobilů na D1?

<< < (2/22) > >>

Vít Rotrekl:
Teď jsem to chtěl dopsat, že by to ztácelo tu ekologičnost a ekonomičnost provozu, vláčet další auto.

Nicméně myslím, že kdyby jsi si na D1 vytipoval pár míst na dobíjení - kolik bude potřeba 3-4?,  Tak si tu dálnici projet. A nejít vhodný místo k připojení. Myslím že spousta benzinek a bude mít nějakou rozpojovačku, kde se bude dát připojit kabel 5x10 s jištěním 63A. Domluva s majitelem nebo provozovatelem benzinky by jistě nebyl moc velký problém, kdyby si udělal reklamu "Tady podporujeme elektro auta"

Miroslav Minařík:
Citace: Vít Rotrekl  03.03.2012, 11:15

Teď jsem to chtěl dopsat, že by to ztácelo tu ekologičnost a ekonomičnost provozu, vláčet další auto.

Nicméně myslím, že kdyby jsi si na D1 vytipoval pár míst na dobíjení - kolik bude potřeba 3-4?,  Tak si tu dálnici projet. A nejít vhodný místo k připojení. Myslím že spousta benzinek a bude mít nějakou rozpojovačku, kde se bude dát připojit kabel 5x10 s jištěním 63A. Domluva s majitelem nebo provozovatelem benzinky by jistě nebyl moc velký problém, kdyby si udělal reklamu "Tady podporujeme elektro auta"

Vítku,
z časových důvodů to vypadá na dvě potřebná místa. Kde budou to se řeší. pomůže nám i ČEZ, který by měl v koloně šest svých iOnů.

Ale zkus navrhnout ten rozvaděč, který by pro tento účel měl třeba dva přívody 32A. Rozvaděč proto, že jej musíme rychle převézt. Uvažuji zásuvky nějakého průmyslového podniku poblíž D1. S benzínovými stanicemi (především s Shell) máíme již bohaté praktické zkušenosti.

Milan Hudec:
Citace: Miroslav Minařík  03.03.2012, 10:41

Nejde o to jak dostat elektromobily do Brna jinak.
Jde o to je dostat po vlastní ose a elektricky.

Tento požadavek by bylo možno splnit jejich vzájemným tažením a střídáním, takto bys do Brna dojel možná bez dobíjení.

Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec  03.03.2012, 12:08

Tento požadavek by bylo možno splnit jejich vzájemným tažením a střídáním, takto bys do Brna dojel možná bez dobíjení.

Tk další upřesnění.
Ani centrála ani lano nejsou přípustné.
Jako bych to psal na fórum zedníků.
jde o ten rozvaděč, výpočet a kombinaci. Už nevím jak to napsat jasněji.

Nebo to máte jako pro pobavení a mám si to spočítat tedy sám?

Vít Rotrekl:
Tak jsem si to namaloval...je n tak na rychlo.
 Vše v jednom rozvaděči je blbost. to by musel být rozvaděč na 80A, kdyby se mělo vše nabíjet zaráz.
Takže jsem za dva menší. Oba do 32A. S tím že v jednom by jsi měl 6x zásuvku na 230V. Pochopitelně by musela být každá jištěná samostatně. Ve druhém rozvaděči by jsi měl 1x zásuvku 400V/32A pro rychlo nabíječku a 3x zásuvku 230V 16A. Opět vše se samostatným jističem. Ale kdyby tento rozvaděč byl napojeno na zásuvku 32A tak by nešlo nabíjet zároveň rychlonabíječk ou a těma dalšíma zásuvkama. Teda možná šlo, ale jen než by v jisitči vybavila ochrana proti zkratu. Další předpoklad je aby zásuvky (ty do kterých by jsi se napojil) byly oúpravdu jištěny jističi B (případně C)32A - což ve skutečnosti nebývá moc pravdou. Přívodní kabely to bude chtít min 5x6, spíš 5x10 na ten pro rychlonabíječk u

Tyhle dva typy rozvaděčů sehnat by nebylo nic moc složitého...vy rábí např EROCOM, NG Energy atd...

v příloze máš schématka.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana