Může být ve stropu nad vanou/sprcháčem bodovky 12V, výšky 2,5m?
Marián K:
Svetlá výška miestnosti podľa stavebného zákona je 2,6m. 2,5m teda logiku má.
Juraj Rojko:
Citace: pepa111 22.02.2012, 20:09
A bodovky s nějakým IP 44 se dělají? Díky
Ano, dělají. Dá to trochu víc práce je najít, ale existují.
Pavel Horský:
Ale designový výběr NIC-MOC. Já sám jsem k nám do koupelny a sprchového koutu nainstaloval klasiku bodovky na 12V a abych řekl pravdu, vůbec mě to netrápí. Bezpečné to je a pokud bodovka za 10 let zrezne, vyměním ji za další. A nikdo mě nepřesvědčí, abych si to udělal jinak.
Juraj Hámorský:
Citace: Pavel Horský 23.02.2012, 06:58
Ale designový výběr NIC-MOC. Já sám jsem k nám do koupelny a sprchového koutu nainstaloval klasiku bodovky na 12V a abych řekl pravdu, vůbec mě to netrápí. Bezpečné to je a pokud bodovka za 10 let zrezne, vyměním ji za další. A nikdo mě nepřesvědčí, abych si to udělal jinak.
Tiež to odporúčam takto. Bezpečné napätie, klasicke svietidla a najlepšie zdroj mimo kúpelky.
Avšak stretávam sa s problemom, kde chcú dva svetelné okruhy. Riešením je použiť 2x zdroj, alebo vypínať už 12V. Čo je podľa vás lepšie?
Vít Rotrekl:
Citace: Juraj Hámorský 23.02.2012, 07:24
Avšak stretávam sa s problemom, kde chcú dva svetelné okruhy. Riešením je použiť 2x zdroj, alebo vypínať už 12V. Čo je podľa vás lepšie?
Rozhodně je lepší vypínat zdroj. Pokudy by jste spínal až sekundár, tak vám ten zdorj bude zbytečně na prázdno žrát energii dříve odejde do křemíkového nebe.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana