Kde vzít vodič pospojování pro dodatečný elektrický sprchový kout?
Jiří Schwarz:
Citace: Rudolf Šála 19.02.2012, 21:06
Zkuste si pročíst manuál od výrobce...
Trefa do černého!
Tím by bylo nejlepší začít.
Ovšem jestli nejste "první majitel", může být problém kde návod vzít...
Ty požadavky se mohou dost lišit podle provedení...
Rudolf Šála:
Citace: Jiří Schwarz 19.02.2012, 21:09
Ovšem jestli nejste "první majitel", může být problém kde návod vzít...
Minimálně by se dalo hledat podle jména výrobce a některých základních údajů na internetu.
Pokud je koupelna hotová, a i obložená tak je stejně problém, všechny trasy jsou uzavřeny.
Citace: kolejník 19.02.2012, 20:17
Měla to být prádelna s umývadlem s jednou zásuvkou pro aut.pračku. Vykachličkovan á místnost 3x4m.
Pokud je to zásuvka pro pračku tak je to ještě horší, to by se opravdu nemělo mýchat.
To si rovnou se zákazníkem domluvte nový kabel z rozvaděče, s kterým se ''sveze'' i to pospojení. Osobně bych to jinak neudělal, to by řemeslo zabrečelo.
PS: Pospojení by mělo být i v té zásuvce.
Miroslav Minařík:
Citace: kolejník 19.02.2012, 20:00
Jde mi o to, zda musí být k elektrickému sprchovému boxu přivedeno doplňkové ochranné
pospojení a pokud ano, kam ho mohu(musím ) připojit.
Před léty zde byl podobný dotaz jak uzemnit kuličku od sifonu.
1.) Má sprcha český atest? Má. OK.
2.) Má sprcha místo pro připojení ochranného vodiče? Viz návod ...
Pokud nemá ochrannou svorku, pak "možná" je v dokumentaci uvedeno, že se nemusí spojovat. Vy samozřejmě z vlastní vůle můžete vrtat do čeho chcete, ale v případě záruky může být vrtání chápáno jako svévolné poškození výrobku. Výrobce v závazném návodu k použití uvádí zda připojit, či nepřipojit. A své tvrzení stvrzuje zkušebnou.
Apropo ta sprcha má opravdu 230V? Není tam někde trafo? (dance) (dance) (dance)
Zdenek Hejčl:
Tak jsem loni připravoval pro sprchový kout přípojku do koupelny (hrubá stavba), výrobce uváděl použít samostatný pospojovací vodič o průřezu....
Jestli tam je místo na připojení to nevím (zatím nebyl naistalován, ani jsem ho ještě neviděl), ale ta možnost tam je a nemusím řešit případné změny, či náklady pro investora. o:-)
Rudolf Šála:
Citace: Zdenek Hejčl 19.02.2012, 23:08
Tak jsem loni připravoval pro sprchový kout přípojku do koupelny (hrubá stavba), výrobce uváděl použít samostatný pospojovací vodič o průřezu....
Jestli tam je místo na připojení to nevím (zatím nebyl naistalován, ani jsem ho ještě neviděl), ale ta možnost tam je a nemusím řešit případné změny, či náklady pro investora. o:-)
Taky jsem se s tím loni setkal. S tím rozdílem že hrubá byla hotová, avšak naštěstí nebyl položen obklad. V manuálu co se mi dostal do ruky bylo psáno CYKY 3X2,5 / B 16, CY 4. Scénář? Musel se položit nový kabel z RB, pospojení bylo už připravené pro původní kout.
Z některých důvodů se to tam zaseklo na mrtvém bodu, takže taky není jisté co tam nakonec bude.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana