Jak prodloužit kabely od zásuvky?
Michal Slabý:
TO : Jiří Schwarz
S Vaším řešením dané situace plně souhlasím, až na napojení CYKY 3 x2,5 mm2. Domnívám se totiž, že se jedná o TN - C soustavu a udělat z ní TN - S v nějaké rozbočné krabici není nejlepší nápad. Tady bych volil menší zlo a pokračoval dvouvodičovým kabelem.
Daniel Hudzík:
Citace: Michal Slabý 19.02.2012, 08:21
TO : Jiří Schwarz
S Vaším řešením dané situace plně souhlasím, až na napojení CYKY 3 x2,5 mm2. Domnívám se totiž, že se jedná o TN - C soustavu a udělat z ní TN - S v nějaké rozbočné krabici není nejlepší nápad. Tady bych volil menší zlo a pokračoval dvouvodičovým kabelem.
Idealne AYKY 2x2,5 nech zachovame aj historicky "smrnc"
Milan Hudec:
Já to udělal tak, že jsem instaloval zásuvku z druhé strany příčky o proti původnímu umístění (zásuvek není nikdy dost, nacíc se tam zrovna hodila a hlavně jsem vytvořil přístupné místo pro spoj) a z této napojil CYKY 3x2,5.
Pokračoval jsem v soustavě TN-C, ale jak bývá dobrým zvykem, ztuploval jsem PEN z vodičů N a PE.
Jiří Schwarz:
Citace: Michal Slabý 19.02.2012, 08:21
... Tady bych volil menší zlo a pokračoval dvouvodičovým kabelem.
Já bych si představoval položit kabel třížilový, pokud by se někdy něco předělávalo, aby se to nemuselo měnit.
A jestli se to zapojí jako TN-C nebo TN-C-S, to by bylo na jinou diskusi a už se to tu řešilo...
Václav Pešek:
hudec: to taky není marný nápad, pokud z druhé strany příčky náhodu nejsou sousedi.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana