DEHN: Je možná unifikace ochrany před bleskem?
Miroslav Macek:
Citace: Oldřich Morávek 25.02.2012, 21:05
...
Protože ale všechna data nejsem schopen získat z dokumentace ani obhlídkou objektu, musím některé informace získat od investora. Například, kolik lidí se tipicky v objektu bude vyskytovat - u RD od 3 do 15 i více osob.
...
Patrně nemáte dostatečně přesnou představu, jak neskutečná škála neuvěřitelných dat je k výpočtu potřeba.
V tom konkrétním příkladě, který jste zmínil, je třeba znát nejen průměrný počet osob, které se budou v objektu během celého roku vyskytovat, ale také tu část z nich, která se bude zdržovat "na nebezpečném místě".
Co je to nebezpečné místo, to však není v normě definováno. Já to nevím, Vy to nevíte. Investor to ví ?
To bych rád věděl, jak vám investor sdělí, kolik osob se bude průměrně na tomto "nebezpečném místě" , které nikdo nezná, během roku pohybovat.
Podobnými pitomými požadavky se norma jen hemží.
Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Macek 25.02.2012, 23:57
...Co je to nebezpečné místo, to však není v normě definováno. Já to nevím...
Pokud nevíte, co je nebezpečné místo (z pohledu ochrany před bleskem), pak nechápu, proč se raději nezabýváte např. škvařením sádla a fušujete do elektro.
Oldřich Morávek:
pane Fuk (jednicka)
A co se týče počtu osob (když už to pitváme), tak mě ani tak nezajímá průměr, ale maximum, protože byť by tam bylo maximum osob i jen pět minut v roce, musí být po těch pět minut při bouřce chráněni.
Miroslav Macek:
Citace: Fuk Tomáš 26.02.2012, 00:10
Pokud nevíte, co je nebezpečné místo (z pohledu ochrany před bleskem), pak nechápu, proč se raději nezabýváte např. škvařením sádla a fušujete do elektro.
Pakliže znáte definici "nebezpečného místa", napište zde prosím, ve které normě je to uvedeno.
Jestliže takovou normu neznáte, pak zde uveďte definici vlastní, rád se poučím.
(Ale vždy pod každý výpočet rizika, který dle této Vaší definice provedete, doporučuji připsat poznámku "výsledne riziko podle názoru p.Fuka").
Miroslav Macek:
Citace: Oldřich Morávek 26.02.2012, 00:22
pane Fuk (jednicka)
A co se týče počtu osob (když už to pitváme), tak mě ani tak nezajímá průměr, ale maximum, protože byť by tam bylo maximum osob i jen pět minut v roce, musí být po těch pět minut při bouřce chráněni.
Myslím, že výpočty rizika chápete nesprávným způsobem.
To není výpočet, ve kterém musíte stát na straně bezpečnosti a každý parametr trošičku nadsadit, aby to bylo jako "sichr". Tím pak výsledky zkreslíte a vůbec nemáte přehled, jakým způsobem.
V případě počtu osob je váš názor mylný, ale to není podstatné - o jedno hausnumero více nebo méně asi moc nehraje roli.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana