Proč se nejnižšší úbytky napětí předepisují právě pro světelné okruhy?

<< < (6/6)

Jan Alin:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  13.02.2012, 18:39

Toho chybného součtu jsem si nevšiml. Ale pokud se nebudeme chovat jako křupani a budem odevzdávat úsporky k recyklaci, zase tak velká chyba to není.

Nejsem schopen posoudit všechny vlivy, ale ukazuje se, že zjednodušený pohled nemusí být správný.

V tom že zjednodušený pohled nemusí být správný s vámi souhlasím. Bohužel recyklace je další energetický náklad navíc který hovoří v neprospěch úsporek. Docela by mě však zajímalo jak ta recyklace probíhá. Mám vážné pochybnosti o ekologičnosti toho co se ve skutečnosti s úsporkou děje. Zrovna tak nejsem přesvědčen o správnosti uvažování v článku když problém tvoří "rtuťové páry" a sběr k recyklaci probíhá vhozením úsporky do nádoby, kde dojde ve valné většině k jejímu rozbití. Prostě, když ten problém začne člověk domýšlet, tak úspora i ekologie dostávají takzvaně "na prdel".  :(

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jan Kretek  13.02.2012, 18:48

v odkazu jsem nalezl pěknou tabulku, ale její autor neumí sčítat... takže další jeho výpočty v článku na tom budou nejspíš podobně

Možná umí, viz moje předchozí odpověď. Ale je pravda, že jakákoliv tendenčnost je smrt pro každý i dobrý názor.

Rozbití jsem nikdy nezaregistrova l.

Josef Dolejšek:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  13.02.2012, 14:52

Zajímavé pojednání je zde. Uvádí množství 0,1-0,3 kg za den pro 200 MW uhelnou elektrárnu. To odpovídá 20,8mg - 62,5mg Hg za 10.000 hodin a 100W výkonu. Takže to docela sedí.

Takže by to docela sedělo, kdyby se 100% elektřiny vyrábělo z uhlí.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Josef Dolejšek  14.02.2012, 13:52

Takže by to docela sedělo, kdyby se 100% elektřiny vyrábělo z uhlí.

Že by argument pro jadernou energetiku?

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana