Jak vypracujete revizi pro znovupřipojení bytu při odpojení od el.pro neplacení?

(1/2) > >>

Josef111:

Jak vypracujete revizi pro vlastníka bytu a ČEZ, z důvodu pro znovupřipojení bytu?
Odpojení od elektřiny bylo provedeno ČEZem pro neplacení?
Jedná se o byt a elektroměrový rozvaděč dělaný dle ČSN 341010 a připjovací podmínky jsou dnes jiné.
Třeba jen vydrátování se dříve dělalo min. vodičem AY 6mm2, dnes min. CY 6mm2.
Bude to mimořádná revize provedena dle ČSN 341010?

Patrik Augustin:
tak tohle jsem řešil před koncem roku E.ON . Technik odmítl osadit elektroměr a v odůvodnění uvedl nevyhovující průřez vodičů a jejich materiál (AL vodiče). Muselo se provést nové vydrátování v rozvaděči CU vodiči a revizi jsem dělal jako výchozí pro dannou úpravu odběrného místa. Po tomto bezproblémů provedli osazení elektroměrem.

Jan Franěk:
Pro investora to jistě znamená úpravu odběrného místa, podle aktuálních připojovacích podmínek. Tady o tom není pochyb.

Vlastní elektroinstala ce v bytě, by také měla být zkontrolována a případné závady odstraněny. Ale je to o pohledu daného RT. Někdo se o to nebude zajímat a provede pouze revizi odběrného místa, jiný bude chtít vidět vše, včetně bytu. Schválně. O co bude větší zájem?  o:-)

Štefan Beláň:
Pokud je mi předložena platná a kladná revizní zpráva napojené instalace, vypracuji pouze revizní zprávu odběrného místa (správně měřícího místa). V ostatních případech provádím revize dvě (instalace + měřící místo) a zpracovávám dvě samostatné zprávy, nebo jednu společnou zprávu, se samostatným upřesňujícím bodem zhotovení měřícího místa. :)

Tato problematika se zde již docela podrobně rozebírala:
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,18236.0.html

Patrik Augustin:
jak Honza tak i kolega Beláň mají pravdu. Já jsem měl objednávku na ER rozvaděč tak jsem řešil dle objednávky :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana