Jak provést revizi po úmrtí elektrikáře, který nezanechal dokumentaci?
Jozef BABJAK:
Popri trefnej pripomienke p. Hudeca je riešenie problému vyčerpávajúco vysvetlené prvým príspevkom p. Beláňa.
František Šohajda:
Citace
Mám §8, 9, i 10, a zdokumentovat nějakou instalaci, není zas tak mimořádná věc. Je to jen otázkou pečlivosti.
Kolego, s těmito paragrafy nesmíte dělat revizi !
Proč ?......Nemáte par 6, který je nutný pro samostatnou činnost na el. zařízení !
A zase jsme u "byrokracie" ! No jo, to je tvrzení našich nejvyšších přes elektriku ! (doh)
Jiří Schwarz:
Citace: František Šohajda 06.02.2012, 15:47
Kolego, s těmito paragrafy nesmíte dělat revizi !
Proč ?......Nemáte par 6, který je nutný pro samostatnou činnost na el. zařízení !
Já taky nemám 6-ku...
Ale "kombinace" 7 + 8 +9 +10 by snad mohla být OK...
Doufám, že někdo nezačne tvrdit, že mohu řídit práci druhých, ale sám dělat nemůžu...
Při zkouškách na TIČR chtěli osvědčení o par. 6 nebo 7
Marián K:
Citace: Milan Illek 05.02.2012, 22:27
(no)Vy jste nějaký prezident elektrotechnik ů, že to tak stanovujete? :o
:)
Vonkajšie vplyvy určuje projektant, alebo prevádzkovateľ, odporúča sa komisia (5-51, N1.3.1). V správe sa uviesť musia, už len z dôvodu termínov. Ak protokol chýba, je na RT do akej miery na seba prevezme zodpovednosť.
David Hruda:
Citace: Jiří Schwarz 06.02.2012, 15:57
Při zkouškách na TIČR chtěli osvědčení o par. 6 nebo 7
Mě bylo na školení RT jednoznačně řečeno, že bez §6 nejsem oprávněn samostatně pracovat, tudíž je nutný §6, a §8 pokud cokoliv fakturuji. Ale tohle platí zřejmě už dávno, ještě jako zaměstnanec jsem musel mít min §6 a §7, abych mohl dělat i řídit lidi.
Bohužel ale asi jako u mnoha věcí u nás platí, že co člověk, to názor, a někteří mají těch názorů víc než jeden
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana