Jak se bránit před neznalým prodavačem elektromateriálu a elektrozařizení?

(1/4) > >>

David Frýba:
Ne jednou jsem v prodejně elektro narazil na prodavače, který tvrdil zákazníkovi  nepravdivé (na což jsem zvyklý) ba dokonce života nebezpečné (což pominout nejde) informace.
Jako příklad uvedu zážitek z nedávna,kdy prodejce tvrdil jinému zákazníkovi, že do halogenových svítidel určených na 12 V halogeny stačí vyměnit halogen na 230V a svítidlo lze takto provozovat.
Když jsem se ozval,jakou ochranu proti nebezpečnému dotykovému napětí má jím navržený hybrid nedopadlo to pro mne slavně.
Zajímá mne jako zákazníka jak se bránit před podobně neznalými prodavači?

František Šohajda:
Prodej je jedna věc.....montáž je druhá věc!!Tam je potřeba určitou kvalifikaci !
Pokud je dobrý prodejce a hloupý zákazník, tak prodejce prodá i zákazníkovu peněženku ! ;D ;D ;D

Jan Franěk:
Souhlasím. Pokud zákazník nemá dostatečně vyvynutý pud sebezáchovy, nepomůže žádná osvěta, ani rady. Jestli že si pozve elektrikáře, ten mu to jistě vysvětlí správně a poradí řešení. Když si to bude ale chtít namontovat sám, tak na sebe bere všechna rizika, aniž by si to vlastně uvědomoval. Teda, i když to bude vědět, tak mu to stejně bude jedno, když mu prodavač takhle dobře poradil. Co mu do toho bude kecat nějakej elektrikář. On přece ví jak to má být ne?  >:D >:D >:D
Nikdo z nás s tím nic nenadělá. Jediné co mě napadá, je dát před prodavačem zákazníkovi svou vizitku, vyžádat si jméno prodavače, s tím, že pokud se něco stane, budete mu dělat svědka a technickou pomoc proti prodavači. ALe je to samozřejmě jen takové plácnutí do vody, kdy to může vyjít, nebo taky nemusí.

Milan Karvánek:
A proč bychom měli kupující bránit? Pokud něco nakupuji, v oboru ve kterém mám dostatek znalostí, přesně vím co chci a jsem si schopen na místě zhodnotit i nabízené alternativy, necítím se být prodavači ohrožen. Pokud nakupuji mimo obor který znám, zjistím si o dané problematice o to víc informací, abych si nenaběhnul na vojku. Prostě normální pud sebezáchovy, co tu chcete řešit?

Daniel Hudzík:
Myslim, ze tu nie je co riesit. Predajcovi ide o jedine, a to predat. A ked kupujuci nevie presne co chce a necha si poradit "podavacom".. je to jeho problem. To, ze elektikar, ktoreho si pozve (ak si ho pozve) na montaz mu to odmietne zapojit je vec druha ale s predajcom to nema nic spolocne.  Plati jednoduche pravidlo, ked nieco neviem, opytam sa, necham si poradit. Ale nie od podavaca/predavaca.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana