Co je potřeba k dvoutarifu v paneláku?

(1/3) > >>

Martin123:

Cchtěl bych si zařídit dvoutarif přímotop do panelového domu s klasickým centrálním vytápěním (ale nedostatečným). Vede mě k tomu to, že již druhým rokem přitápím přímotopem a taky to, že chci obecně ušetřit za elektřinu (což vlastně souvisí s tou první částí).
Je zřejmé, že z ekonomického hlediska se to vyplatí, máme sušičku, zmíněné přímotopy atd, čili měsičně to dělá v průměru víc jak 350kWh, takže finální náklady klesnou na cca polovinu.
Jsem v distribuci EON (Brno). Stáhl jsem si brožůrku EON-brozura_zapojeni_mericich_souprav_201104.pdf. Podle toho jsem to všechno zapojil - doma pevné zásuvky na stěně - v nich dva přímotopy (celkově to dá víc jak těch 60% hlavního jističe),  pevný drát do rozvodné skříně v bytě, přes jistič, silové relé, 2A jistič relé, modrý "nulák" do rozvodné skříně na chodbě, přidělaný štítek "PV",  nachystaný další zaplombovateln ý jistič 2A pro HDO. Počítám, že zapojení je správně, jen mi nejde do hlavy, přoč tam musí být vyvedený ten "nulák" do HDO, ale budiž. Místa v rozvodné skříni je, zdá se být, dostatek.
Na stránkách EON je, že pro změnu tarifu D02d na D45d je třeba potvrzení elektromontéra(aspoň §6) nebo elektroinstala ční firmy.
O revizi se nic nepíše a ani když jsem tam asi 10x volal (někdo od nás naletěl Centropolu, takže je to všechno složitější),  tak mi poslali to potvrzení k vyplnění, žádnou revizi.
Ptám se, je to OK, dělal to z vás někdo? Je třeba si na něco dávat pozor, je možné to udělat v paneláku (podle podmínek by to mělo být jedno),  není třeba revize a fakt stačí někdo s §6? Rady jako nové okna, zateplit panelák, nebydlet vedle sousedů co netopí, rozbít ústa sociálním případův v posledním patře, co neodvzdušňují, fakt nepotřebuju:)

(za leden už mám natočeno přes 3 litry a už mě to nebaví).

Jiří Schwarz:
"Nulák do HDO" - z toho mi není jasné, "co vám není jasné"
HDO má přiveden vodič N, který se v HDO přepíná, pokud je zapnutý levný tarif, je N vyveden na ovládací stykač od blokovaných spotřebičů, pokud nejde levný tarif, je N přepnut do elektroměru, kde přepne "horní stupnici"...

Pokud chcete nějakou změnu v přípojce, vaším partnerem je dodavatel, zde konkrétně EON a těžko vám někdo jiný dá lepší informace, než právě EON.
A jestli hledáte někoho, kdo se vám pod to podepíše, naznačte odkud jste a co za to... Není problém zkontrolovat zapojení, provedení a "podepsat se". Ale "na dálku" ani náhodou...

František Šohajda:
Je vám divný "nulák" budiž, asi tomu vůbec nerozumíte??Jinak by jste takové kraviny nepsal!
Zavolejte si schopného elektrikáře, zaplaťte a nemusíte vůbec nic dělat,jen sedět v křesle bafat dýmku... (dance)

Martin123:
Jde mi o to, že divný, no. Chápu, že je to proto, aby se někde náhodou(při sepnutí),  z ničeho nic neobjevila fáze, jen mě to překvapilo. Čekal jsem, že se bude relé spínat pomocí fáze, asi jsem se špatně vyjádřil. Jinak "nulákem",  pochopitelně myslím modrý kabel, nulový vodič, uzemění, kostru .... prostě ve starém rozvodu pořád to stejné, zkrátka to co nekope:)
Jinak odkud jsem, jsem naznačil už v příspěvku (Brno),  co za to, nevím (kolega platil za komplet instalaci s relátkem a jističema 1500, já mám vše hotové, tak počítám do pětikila max.). Jinak tohle není to nejdůležitější, dočasný §6 jsem měl na škole, čili asi nebude problém sehnat někoho, kdo se tím doteď živí nebo zůstal na škole, ale ano, asi by byl lepší profesionál, co se tím živí. Jinak pochopitelně chápu, že na dálku ne, to tu ani nikdo nechtěl.
Jinak ten institut nějakých revizí a atd, je podobný jako třeba ISO certifikáty, tedy v 99.9% k ničemu. Stejně ten člověk za nic neručí, když odejde revizák, mohu si natáhnout třeba bambusové tyče do rozvodů a budu mít pořád revizi. Pokud to nebude nějak zjevné, že tam revizák nikdy nebyl, třeba rozvodná skříň zahrabaná v zemi přikrytá hlínou, vůbec nepřivedená elektrika a podobně, tak je to stejně jedno:) Čili asi jako ISO certifikace.

Citace: Jiří Schwarz  02.02.2012, 09:38

"Nulák do HDO" - z toho mi není jasné, "co vám není jasné"
HDO má přiveden vodič N, který se v HDO přepíná, pokud je zapnutý levný tarif, je N vyveden na ovládací stykač od blokovaných spotřebičů, pokud nejde levný tarif, je N přepnut do elektroměru, kde přepne "horní stupnici"...

Pokud chcete nějakou změnu v přípojce, vaším partnerem je dodavatel, zde konkrétně EON a těžko vám někdo jiný dá lepší informace, než právě EON.
A jestli hledáte někoho, kdo se vám pod to podepíše, naznačte odkud jste a co za to... Není problém zkontrolovat zapojení, provedení a "podepsat se". Ale "na dálku" ani náhodou...

Ján Garaj:
Po tomto Vašom vyjadrení, porovnávate ISO a Revizáka (pletiete si niečo,čo sa nedá porovnávať) by som si na Vašom mieste v Brne a ani na blízkom okolí revizáka netrúfal hladať. Zahrabte si to naozaj do hliny a čakajte čo to urobí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana