Jak velký záběrový proud snese trafo 400kVA?

<< < (3/5) > >>

Rozmahel Vladimír:
Citace: Karel2  30.01.2012, 12:12

Na suchý trafo 400kVA bude připojený maximální soudobý odběr 300kW. Trvale bude nižší, ale čas od času to může být tato hodnota. Jedním z odběrů je i chladící jednotka, která má záběrový proud 580A.
Chápu to tak, že maximum 300kW je včetně toho chlazení a řešíte pouze jeho rozběhy.
U trafa 22/0,4kV platí zjednodušená poučka, že výkon trafa x 1,44 = maximální proud v A. 400 x 1,44 = 576A. Pokud jsou Vaše údaje správné, trafo nebude přetěžováno. Krátkodobý pokles napětí souvisí taky s tvrdostí sítě vn, kde jste připojeni. To je dotaz spíše na distributora. Pokud ale ten záběr bude tak jak uvádíte, trafo bude zatíženo krátkodobě na jmenovitou hodnotu. To by nemělo ničemu vadit. Základní náhled by vám měla dát dokumentace výrobce, kde při těchto příkonech musí být dána jasná specifikace požadavků na přívodní vedení a tvrdost sítě.

Jan Alin:
Citace: Rozmahel Vladimír  02.02.2012, 20:32

Pokud jsou Vaše údaje správné, trafo nebude přetěžováno.

To je ten kámen úrazu, ta chladící jednotka má 580A v zřejmě v dokumentaci, co to udělá opravdu je ovšem otázka, cca před rokem jsem se s podobným problémem setkal a zatížení při rozběhu občas dělalo psí kusy.  :(

Rozmahel Vladimír:
Může být, ale téměř stejné problémy budete mít i s případným trafam 630kVA. To souvisí zejména s tvrdostí sítě vn v místě připojení. Při těchto induktivních příkonech udělá výrazné zlepšení i individuální kompenzace jaloviny.

Ján Pitoňák:
Citace: Rozmahel Vladimír  02.02.2012, 20:32

Krátkodobý pokles napětí souvisí taky s tvrdostí sítě vn, kde jste připojeni. To je dotaz spíše na distributora.
To je pravda, avšak vplyv vn siete je väčšinou zanedbateľný, aspoň pokiaľ sa nejedná o príliš dlhé vn vedenie. Rozhodujúce sú parametre trafa.

Prepočítal som úbytky napätia pre podobné trafo, pričom pri prúde 580A mi vychádza úbytok napätia 7,8V (takže môj pôvodný odhad bol celkom dobrý ;D).  
Na konci 60m úseku nn kábla  3x240+120 AYKY potom bude úbytok min. 9,7V.

Rozmahel Vladimír:
Setkal jsem se v praxi s provozem svářeček, které při svaru braly cca 2kA na sekundáru, doba svaru 0,2s. Rozvodna 22kV byla vzdálena 11km. Síť vn byla měkká, byly hluboké poklesy napětí, skončilo to dvěmi vedeními vn 22kV paralelně.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana