Má dnes nejaký zmysel revízia bleskozvodu podľa 34 1390?
Petr M:
Citace: Alois Kadlík 09.02.2012, 12:17
Na rozdíl od pana Hájka si nemyslím, že blesk se řídí ohmovým zákonem.
Blesk v hromosvodu je impuls el. proudu. A i pro impulsní proudy taky platí Ohmův a Kirchhoffovy zákony, jenom vzhledem k dI/dt hraje větší roli i indukčnost a kapacita - jediná změna je impedance místo odporu.
Pokud máte pocit, že za nějakých okolností neplatí fyzikální zákony, zpracujte vlastní teorii, ověřte v laboratoři nebo pozorováním (tam se požaduje spolehlivost 6 sigma) a publikujte. Pak třeba dostanete i Nobelovku ;)
Jan Alin:
Citace: Petr M 09.02.2012, 14:10
Pokud máte pocit, že za nějakých okolností neplatí fyzikální zákony, zpracujte vlastní teorii, ověřte v laboratoři nebo pozorováním (tam se požaduje spolehlivost 6 sigma) a publikujte. Pak třeba dostanete i Nobelovku ;)
Aha, tak Nobelovku chtějí ve sněmovně když se snaží prokázat že neplatí zákon zachování hmoty. Vezmou miliardu, hodí ji do kasy, z kasy vytáhnou 100tisíc a kasa je prázdná aniž by někdo něco ukradl. Já furt netušil co tím sledují. (doh)
Omlouvám se za Off Topic >:D o:-)
Fuk Tomáš:
Citace: Jan Alin 09.02.2012, 13:40
Jsem zvědav jak mi zakážou vypnout hlavní jistič pro můj vlastní objekt, to zas bude zajímavých článků v médiích. ;D
No tak přímo nezakážou, ale vymyslí tisíc a jeden způsob, jak takové shození jističe znepříjemnit :D
Jan Alin:
Citace: Fuk Tomáš 09.02.2012, 14:31
No tak přímo nezakážou, ale vymyslí tisíc a jeden způsob, jak takové shození jističe znepříjemnit :D
Koukám, že je načase poohlédnout se po finančně únosném, nezávislém zdroji energie. Kde vzít a nenechat se chytit? ;)
Petr M:
Citace: Jan Alin 09.02.2012, 14:33
Koukám, že je načase poohlédnout se po finančně únosném, nezávislém zdroji energie. Kde vzít a nenechat se chytit? ;)
Sehnat aktivák a ozařovat jím plechovou desku. Rozdíl potenciálů mezi aktivákem a deskou prohnat střídačem z FVE... A dá se to nenápadně schovat ve sklepě (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana