Má dnes nejaký zmysel revízia bleskozvodu podľa 34 1390?

<< < (33/40) > >>

Petr M:
Citace: Alois Kadlík  09.02.2012, 12:17

Na rozdíl od pana Hájka si nemyslím, že blesk se řídí ohmovým zákonem.

Blesk v hromosvodu je impuls el. proudu. A i pro impulsní proudy taky platí Ohmův a Kirchhoffovy zákony, jenom vzhledem k dI/dt hraje větší roli i indukčnost a kapacita - jediná změna je impedance místo odporu.

Pokud máte pocit, že za nějakých okolností neplatí fyzikální zákony, zpracujte vlastní teorii, ověřte v laboratoři nebo pozorováním (tam se požaduje spolehlivost 6 sigma) a publikujte. Pak třeba dostanete i Nobelovku  ;)

Jan Alin:
Citace: Petr M  09.02.2012, 14:10

Pokud máte pocit, že za nějakých okolností neplatí fyzikální zákony, zpracujte vlastní teorii, ověřte v laboratoři nebo pozorováním (tam se požaduje spolehlivost 6 sigma) a publikujte. Pak třeba dostanete i Nobelovku  ;)

Aha, tak Nobelovku chtějí ve sněmovně když se snaží prokázat že neplatí zákon zachování hmoty. Vezmou miliardu, hodí ji do kasy, z kasy vytáhnou 100tisíc a kasa je prázdná aniž by někdo něco ukradl. Já furt netušil co tím sledují.  (doh)

Omlouvám se za Off Topic  >:D o:-)

Fuk Tomáš:
Citace: Jan Alin  09.02.2012, 13:40

Jsem zvědav jak mi zakážou vypnout hlavní jistič pro můj vlastní objekt, to zas bude zajímavých článků v médiích.  ;D

No tak přímo nezakážou, ale vymyslí tisíc a jeden způsob, jak takové shození jističe znepříjemnit  :D

Jan Alin:
Citace: Fuk Tomáš  09.02.2012, 14:31

No tak přímo nezakážou, ale vymyslí tisíc a jeden způsob, jak takové shození jističe znepříjemnit  :D

Koukám, že je načase poohlédnout se po finančně únosném, nezávislém zdroji energie. Kde vzít a nenechat se chytit? ;)

Petr M:
Citace: Jan Alin  09.02.2012, 14:33

Koukám, že je načase poohlédnout se po finančně únosném, nezávislém zdroji energie. Kde vzít a nenechat se chytit? ;)

Sehnat aktivák a ozařovat jím plechovou desku. Rozdíl potenciálů mezi aktivákem a deskou prohnat střídačem z FVE... A dá se to nenápadně schovat ve sklepě   (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana