Které světelné zdroje jsou pro co vhodné?

<< < (2/3) > >>

Zdenek2752:
Citace: Biely Josef  25.01.2012, 22:28

A to se ptáte elektrikářů? Elektrikář není světelný technik. Elektrikář ta světla připojuje.

Mně připadne logické že se zákazník, toužící vyřešit osvětlení, obrátí na elektrikáře. Rozumný elektrikář vyřeší zákazníkovo zadání ve spolupráci se světelným technikem. Řešení navrhne zákazníkovi a následně ho realizuje.
Pokud elektrikář řekne zákazníkovi "sežeňte si nějakého světelného technika a já vám to pak udělám",  tak asi o ten kšeft přijde.
A pokud elektrikář realizuje to, co světelný technik navrhne, tak určitě bude z praxe vědět co je kde vhdné.

iksko:
Citace: Biely Josef  25.01.2012, 22:28

A to se ptáte elektrikářů? Elektrikář není světelný technik. Elektrikář ta světla připojuje.

světelná technika a osvětlovací soustavy patří k silnoproudu. Na VUT je dokonce mezi povinnými předměty na magisterským studiu oboru elektroenerget ika silnoproud.  ::)

Martin Šedivý:
Nakonec tam stejně bude světýlko, které dle designu vybere manželka v Ikea atd...  :-*

Roman Reinisch:
Citace: Radek Červený  26.01.2012, 07:23

Ze zkušeností z praxe, co se týče ekonomičnosti provozu....

Opravdu mě jako laikovi šlo jen o pohled odborníků, kteří mě z vlastní praxe, zkušeností a vědomostí můžete poradit. Myslím bezpochyby, že většina z elektrikářů ví které žárovky může doporučit a které spíše ne, ví které u kterých nejčastěji dochází k výměně apod.

Roman Reinisch:
Citace: Martin Šedivý  26.01.2012, 19:53

Nakonec tam stejně bude světýlko, které dle designu vybere manželka v Ikea atd...  :-*

Kdepak :-) Dá na mě, věřte mi. A já dám na vás (elektrikáře ovšem) :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana