Jak určit výkon elektromotoru pro zatížení S3?
Karel Novák II:
Konstruktér nám navrhl použít do stroje motor 18,5kW v režimu S3.
Můžete mi někdo poradit jaký má motor výkon při zatížení S1?
Všichni výrobci v katalogu uvádí výkon motoru pro S1 a já nevím zda můj motor odpovídá motoru 15kW v S1 nebo 11kW v S1.
Stejnou pomoc potřebuji u motoru 30kW-S3. Jedná se o asynchronní motor s kotvou na krátko.
Miroš Jan:
Citace: Karel Novák II 24.01.2012, 17:43
Konstruktér nám navrhl použít do stroje motor 18,5kW v režimu S3.
Můžete mi někdo poradit jaký má motor výkon při zatížení S1?
Všichni výrobci v katalogu uvádí výkon motoru pro S1 a já nevím zda můj motor odpovídá motoru 15kW v S1 nebo 11kW v S1.
Stejnou pomoc potřebuji u motoru 30kW-S3. Jedná se o asynchronní motor s kotvou na krátko.
Ježíšmarjá, človeče proč se do toho montujete. (cryi)
Soudě dle dotazu, motorům moc nerozumíte. Takže jenom stručné vysvětlení.
Pokud někdo navrhl motor s příkonem 18,5 kW, v režimu S3, tak asi věděl proč. Pokud mě paměť neklame, tak režim S3, je cyklický režim. To znamená, že motor je chvíli připojen na napájení, neboli je konstantně zatížen, a chvíli je vypnutý. Po dobu zatížení se většinou motor moc neohřeje.
Kdežto režim S1, je trvalé zatížení motoru.
:)
Takže pokud má motor příkon 18,5 kW, je jedno jestli v režimu S3, nebo v režimu S1
Jirka Š. Svejkovský:
S jakým zatěžovatelem? To je zásadní údaj. Mrkněte do ČSN EN 60034-1, čl. 4 a 5.
Podle mě navrhl motor 18.5kW v režimu S3, protože by pro režim S1 potřeboval výkonnější.
Milos O.:
rezim S3 je v podstate periodicky chod motoru, strucne receno: motor chvili jede-ohriva se a chvili nejede-chladi se... prakticky je treba mensi motor, nez pro S1-trvaly chod...dulezit e je, aby se motor neprehral na dpovolenou mez behem doby v zatezi... obvykle se uvadi i doba zateze, treba S3-40% apod...
Karel Novák II:
(poklona) všem za reakce. Rád bych tedy upřesnil dotaz. Pokud požadujeme motor v režimu S3-40%=18,5kW. Jak vypočítám výkon motoru v režimu S1?. Bude odpovídající 15kW-S1?
(poklona) za radu
Karel
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana