Obsahuje elektroměr HXE12T vestavěný přijímač HDO?

<< < (2/2)

Martin Šedivý:
Nedávno jsem se s podobnou situací setkal. Elměry bez HDO, dvoutarif. Jištění HDO v rozvaděči společných prostor. Samotné HDO jsem zatím nenašel, ani jsem ho nehledal, zřejmě bude za zaplombovaným krytem rozvaděče pro společnou spotřebu, centrální pro všechny byty používající bojler. Jednotná 8h sazba. HDO, nebo spínačky spínají FÁZI, která prochází všemi bytovými rozvaděči PL přímo do stykače. N pro cívku je přiveden z každého péelka zvlášť. Takže pozor! Napětí je přítomno i při vypnutém hlavním jističi před elměrem. Rekonstrukce instalace v 80. letech, oblast Plzeň.

Lubomír Jindra:
Také jsem se ještě nesetkal s tím, že by ČEZ takové elektroměry používal, ale kdo ví?

Kdyby ČEZ pořádal školení pro revizní techniky ohledně odběrných míst, kde by odborník (a ne spojovatelka u telefonu, která říká pokaždé něco jiného  :( ) vysvětlil standardní postupy pro jednotlivé situace, kde by byla k mání brožura s používanými elektroměry a přijímači HDO... tak bych na takové školení jel kamkoli a zaplatil cokoli. Myslím že bych nebyl sám.  :-\

Pavel Barvínek KnO:
HXE12T vestavěné HDO nemá, a opravdu má dvě mechanická počítadla, mám ho doma a HDO mám vedle na malém kříži.

Lubomír Jindra:
Díky  :)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana