Kdo zaplatí opětovné připojení demolice a navíc po exekuci?
Hedvika:
Koupili jsme dům určený k demolici.
Původnímu majiteli kvůli exekuci odpojili elektřinu.
Vedení v ulici je mezi domy na železných tyčích upevněných na domech (neznám terminologii, tak se omlouvám za kostrbatý popis.
Demolice domu je nutná, ale bez odstranění železné tyče s dráty to nejde.
Po demolici bychom chtěli stavět.
Jak se v tomto případě postupuje?
Kdo to hradí?
Pokud budeme chtít připojit k síti nebude hrát roli exekuce, která na tomto místě proběhla?
Nevím, jestli byla pohledávka původním majitelem uhrazena.
Ján Garaj:
Nuž je v tom trošku guláš.Správny názov tých tzv tyčí by vám mali povedať kolegovia diskutujúci.Na šiel by som to tiež ale také ludové pomenovanie je nasledovné,ak je na múre tak je to námurovník,ak je na streche tak nástrešák.Ale to nie sú odborné názvy.Ešte môže byť ramenník alebo konzola.Ak je elektrika odpojená,mala by byť aj prípojka zrušená-nemá tam čo robiť.Samozrej me je to na dlhé lakte,ak sa s rozvoďákmi pohádate teraz budú vám robiť problémy pri novom zriadení a zapojení.Naoza j mám obavy,že by vám takto bez znalosti miestnych pomerov niekto dobre poradil.Toto je diskúzne fórum nie poradňa.Je to môj názor.Určite by sa dalo presnejšie diskutovať po spoznaní miestnych pomerov.Ak budete chcieť,tak mi môžete aj napísať.Všelič o som už vybavoval.Napr .určite nemajú vecné bremeno-to nikdy nevybavovali.T ak si preložku musia urobiť sami na vlastné náklady.Ale to môže byť ten konflikt na ktorý upozorňujem.
-George:
Odběrné místo je na osobu, ne na objekt, takže původní majitel vás trápit nemusí.
Přeložka vedení už ano. Přeložku ze zákona hradí ten, kdo její potřebu vyvolal, tudíž Vy, kvůli demolici.
Postup je takový, že je nejvhodnější obrátit se na zákaznickou linku distributora a domluvit si session s jejich technikem.
-George:
Jinak těm tyčím se říká střešník či nástřešník.
Ján Garaj:
Pán George nestrašte nás.Ide naozaj o vecné bremeno na cudzom objekte.Čo ked bude mať pani vlastnú elektráreň(je jedno akú-foto,veternú,vodnú) a prípojku vobec nebude potrebovať.Nec h sa preukážu, že niekedy mali vecné bremeno.Tvrdím,že nemali a ani nemajú.A jedná sa nateraz o vedenie,ktoré asi pokračuje ďalej(neviem,myslím si to),tak o akej prípojke teraz hovoríme. To s tým bývalým majiteľom je tiež na pováženie.Čo kúpili,čo ak kúpili aj dlžobu.To sú naozaj dôležité veci,ktoré sa takto riešiť nedajú.Ale robiť hned na niekoho bu bu bu. To sa nepatrí.Rád sa sporím-súdim,ale tu by som navrhoval naozaj rovnocennú dohodu,s rozvodákmi.Tak, že ten názov som skoro trafil.Nástreš ák-nástřešník,ale ten námurovník neviem presne pomenovať.Po česky múr=zeď.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana