Co má obsahovat návod k použítí elektrického spotřebiče, zařízení?
Qweerty John:
Co má obsahovat návod k použití elektrického spotřebiče, zařízení.
Pro studium jsem použil návody různých elektrospotřeb ičů.
Nedokázal jsem však zjistit, jestli je někde popis, výčet bodů, co musí takový návod obsahovat.
Stačí mě nasměrovat.
Khun Václav:
Zkuste nahlédnout do zákona 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, který mimo jiné závazně stanoví informační povinnosti prodejce a podmínky pro instruktážní doklady ke zboží prodávaném spotřebiteli. Tředa tam něco objevíte.
Jiří Buben:
I v předmětových normách lze nalézt požadavky na obsah návodu k obsluze. Příklad viz. příloha, kde je výtah z ČSN EN 60335-1Bezpečnost elektrických spotřebičů pro domácnost a podobné účely - Část 1: Všeobecné požadavky
Samozřejmě pro každý druh spotřebiče může návod vypadat jinak a to se odvíjí od možných rizik a jejich minimalizace.
Jiří Schwarz:
Pro "americky blbnoucí uživatele" je třeba přidat výčet absolutně všeho, co se nesmí, třeba i věci, které by normálního člověka napadnout něměli! (třeba ohřívat prochladlé živé zvíře v mikrovlnce, prát v pračce pyžamo oblečené na dítěti,...)
Khun Václav:
Citace: Jiří Schwarz 10.01.2012, 18:49
Pro "americky blbnoucí uživatele" je třeba přidat výčet absolutně všeho, co se nesmí, třeba i věci, které by normálního člověka napadnout něměli! (třeba ohřívat prochladlé živé zvíře v mikrovlnce, prát v pračce pyžamo oblečené na dítěti,...)
Pane Schwarz jste můj člověk. Bohužel by ještě spousta těch americky blbnoucích uživatelů musela návody číst... :-\
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana