Mohu vyměnit jistič obvodu 10A za 16A když je hlavní také 16A?

<< < (4/6) > >>

Mirek Vašák:
Citace: Jan Franěk  08.01.2012, 17:02

Nevyřeší. Přibude jen další nebezpečné místo, Zaprvé se o kabel bude zakopávat a za druhé to bude kabel jistě koupen jako co nejlevnější a tudíž i v pochybné kvalitě. Mnoho podobných jsem musel lidem vyházet potom, co začali doutnat ,  hořet, nebo se tavit. Dost fotek v mém úložišti hovoří za vše.

například - viz foto

Dále bych upravil dotaz na - Mohu si nechat vyměnit....... ?. Sám laik, nemá v elektrice vůbec co dělat, jinak porušováním zákona a svou neznalostí ohrožuje svou rodínu i sebe.

To s tou prodlužkou bylo míněno s nadsázkou,že tudy cesta nevede.Bohužel praxe je taková,že spousta lidí tyto problémy takto řeší.Kolikrát jsem se setkal s takovou soustavou prodlužek rozdvojek apod.,že mi běhal mráz po zádech zatím co si tyto sestavy vesele topily do koberce na lino a tak dále.Nejhorší je,když toto vidíte v kuchyni, nebo v koupelně na pračku a boiler.
Pravda je,že investice do kvalitní elektroinstala ce se lidem zdá zbytečná.Pokud jim nejde PC,TV, satelit,video nebo DVD tak povolají opraváře a zaplatí aniž by se pozastavili nad cenou.Pokud je závada na straně silové zásuvky,dojde na tu prodlužku.Přec i nebudu platit elektrikáře! (dance)
P.s.:Co se stalo tomu ochrannému kolíku na té fotografii?Já bych tipoval,že se na tu hrůzu nemohl dívat,tak se skoval dovnitř. ;)

Jan Franěk:
Na ten dotaz nedokážu odpovědět. Přiznám se, že prodlužovák po odpojení ze zásuvky, která byla v pořádku, prošel přes mé kleště a skončil v odpadkovém koši. Měřit mě to nenapadlo vůbec. Takové jasné případy likviduju na počkání. Kdyby to ovšem nebylo běžné, věnoval bych tomu více času.

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  08.01.2012, 18:40

Na ten dotaz nedokážu odpovědět. Přiznám se, že prodlužovák po odpojení ze zásuvky, která byla v pořádku, prošel přes mé kleště a skončil v odpadkovém koši. Měřit mě to nenapadlo vůbec. Takové jasné případy likviduju na počkání. Kdyby to ovšem nebylo běžné, věnoval bych tomu více času.

Vy netřídíte odpad? (dance)

Jiří Mudra:
To je prostě typická vlastnost našeho národa:
Dát peníze druhému? nikdy
Dát peníze za materiál? dyť to trochu funguje, tak proč? Nikdy
trochu zahejbat ručičkama? ani mě nehne...

Znám několik lidí, kteří mají dost rozumu na to, že si řeknou: uděláme rekonstrukci, život mé rodiny a má nemovitost mi za to stojí. - a protože práce odborníka není z nejlevnějších, tak se domluví a sami si připraví trasy pro kabely.

Jenže pak je ta druhá část lidí, kteří, jako tazatel, nevidí, repspektive nechtějí vidět, že je stávající stav více než ohrožuje. Jenže to radši korunu nechat v kapse, než ji investovat do bezpečí. Však, fungovalo to "dodnes",  určitě to bude fungovat i nadále  (zle) ... Radši těch pár korun dát za další báječný autobusový zájezd na Bibione... a práci ručiček si nechám do zaměstnání, tam za to mám korunu.

Soudný člověk by asi začal uvažovat nad tím, že je něco špatně, když se to na odborném portálu dozvěděl.

MirecB:
15 A ističe sa samozrejme ešte vyrábajú a predávajú. Okrem iných výrobcov ich ponúka aj firma BONEGA.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana