Je nutny RCD na primare oddelovacieho, bezpecnostneho trafa?
Štefan Beláň:
Citace: Daniel Hudzík 06.01.2012, 11:36
...Je niekde v norme opora pre alebo proti pouzitia RCD?
TO: Hudzik
Dovedu si představit situaci, a již jsem se v praxi s podobným řešením setkal, že transformátor je umístěný v prostoru, kde je vyžadována doplňující (zvýšená) ochran při poruše, a proto je na primeru proudový chránič, jelikož provedení oddělovacího trafa je spotřebič tř. I. (ale může být i ve třídě II., ale chránič vyžaduje jiný předpis jako ochranu přívodního vedení, např. jako jsou koupelny a pod..)
Jinak naprosto souhlasím s níže uvedeným vyjádřením kolegy Svejskovského.
Předpokládám, že se ptáte spíše ze zvědavosti, než že byste chtěl něco měnit. :)
Citace: Jirka Š. Svejkovský 06.01.2012, 18:07
Co řekne projektant, platí. U těchto zakázek pracujete se schválenou dokumentací....
Daniel Hudzík:
Citace: Štefan Beláň 06.01.2012, 18:38
TO: Hudzik
Dovedu si představit situaci, a již jsem se v praxi s podobným řešením setkal, že transformátor je umístěný v prostoru, kde je vyžadována doplňující (zvýšená) ochran při poruše, a proto je na primeru proudový chránič, jelikož provedení oddělovacího trafa je spotřebič tř. I.
Jinak naprosto souhlasím s níže uvedeným vyjádřením kolegy Svejskovského.
Předpokládám, že se ptáte spíše ze zvědavosti, než že byste chtěl něco měnit. :)
Projektova dokumentacia sa prave tvori a nakolko nas na tom spolupracuje viac, vznikaju takekto male nezhody..
Rozmahel Vladimír:
Citace: Daniel Hudzík 06.01.2012, 16:57
...sekundarnej strane sa PE vodic vyuziva iba ako TE
Ještě se zeptám jak je tento vodič zapojen? Na samostatný zemnič? Proti němu hlídá hlídač izolační stav? A jak je řešena ochrana při druhé poruše?
František Šohajda:
TO:Daniel Hudzík
A jak je chod té instalace důležitý ? je nutná zvýšená bezpečnost ?V jakém prostředí? :-\
Obsluha trafa je pracovníky znalými?
PS: Jak znám projektanty, to co vyprojektují nemusí být OK !
Už jsem nechal předělat několik hotových projektů ! >:D
Není pravda, co je naprojektováno, je vždy nutné a schopné (jak píší kolegové) !
Jen poznatek z letité praxe... (dance)
Daniel Hudzík:
Citace: František Šohajda 06.01.2012, 19:35
TO:Daniel Hudzík
A jak je chod té instalace důležitý ? je nutná zvýšená bezpečnost ?V jakém prostředí? :-\
Obsluha trafa je pracovníky znalými?
PS: Jak znám projektanty, to co vyprojektují nemusí být OK !
Už jsem nechal předělat několik hotových projektů ! >:D
Není pravda, co je naprojektováno, je vždy nutné a schopné (jak píší kolegové) !
Jen poznatek z letité praxe... (dance)
Chod instalacie je dolezity, preto argumentujeme skodou pri vypadku chranica
Trafo je v rozvodni objektu kde maju pristup len pracovnici znali
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana