KATRO SERVIS se stal výhradním dovozcem italského výrobce antén a satelitní a televizní techniky Fracarro.
Zdenek Hejčl:
Mirku, asi bych mohl oponovat. Spoustu lidí vyházel managment jen z důvodu, že byli chytřejší, úspěšnější, nebo obratnější, než oni.
Tito lidé vyhození si založili svoje vlastní firmy a jsou úspěšní....
Já to vidím asi takto: jsi blbej, vykopnu tě na vyšší místo / funkci /, aby jsi mi tu neškodil. Tak se rodí nefunkční managment.... :'(
Který sice řídí a má rozhodující slovo, ale nemá páru o věci. (whist)
Miroslav Minařík:
Citace: Zdenek Hejčl 07.01.2012, 00:19
Mirku, asi bych mohl oponovat. Spoustu lidí vyházel managment jen z důvodu, že byli chytřejší, úspěšnější, nebo obratnější, než oni.
Tito lidé vyhození si založili svoje vlastní firmy a jsou úspěšní....
Já to vidím asi takto: jsi blbej, vykopnu tě na vyšší místo / funkci /, aby jsi mi tu neškodil. Tak se rodí nefunkční managment.... :'(
Který sice řídí a má rozhodující slovo, ale nemá páru o věci. (whist)
Myslím, že jsi mi neoponoval, ale pouze jsi to doplnil.
Management přijímá a propouští zaměstnance.
Ale management nemá zájem o nezaměstnanost . Reagoval jsem na docela častou otázku typu:
"... kdo měl asi v této zemi zájem o likvidaci pracovních míst, zhoršení nezaměstananos ti,...?"
management, možná přímo majitel firmy má právo se sám rozhodnout v koho důvěru má, či nemá. Zda něco umí nebo neumí na tom hraje také roli, ale bez vztahu a důvěry nehraje kvalita žádnou roli.
Pokud přijdeš do nového týmu a zjistíš, že ti nejlepší nehodlají změnit své chování aby se podnik udržel na trhu, tak co s nimi? Ven. Pracovník se přizpůsobuje směru firmy, nikoliv firma zaměstnancům.
A pokud je za firmu odpovědný management, pak mu ale nemůžeš vyčítat jeho vizi. Je to jeho směr, jeho firma. Ty pro firmu můžeš pracovat, ale také si jí nemusíš vůbec všímat.
A tak
"... kdo měl asi v této zemi zájem o likvidaci pracovních míst, zhoršení nezaměstananos ti,...?"
... je nesmysl.
Jiří Schwarz:
Citace: Miroslav Minařík 07.01.2012, 09:25
...
A tak
... je nesmysl.
Tak trochu z jiného úhlu pohledu:
Nebudeme řešit elektrické komponenty, ale PIVO
V Domažlicích býval pivovar. Podle jistých pramenů patřil k nejstarším u nás.
V jistou dobu jej koupil Plzeňský Prazdroj. Okamžitě ukončil výroby piva a udělal tam jen sklad, který ale za nějaký čas také zrušil, technologii pro výrobu piva prodal do zahraničí a areálu se zbavil.
Proč někdo koupí pivovar, když tam nechce vařit pivo?
Proč "někdo" kupoval cukrovary a většinu jich potom zlikvidoval?
Proč si "nesmíme" vyrobit to, co jsme dříve vyráběli, ale musíme to dovážet?
Má v tom vliv "kamionová lobby" nebo někdo, kdo má zájem na vývozu kapitálu?
Takže když se vrátím k "elektrice", proč je na českém území tolik FV plantáží, které patří německým firmám, proč se u nás mohlo postavit to, co by si majitel "o pár desítek km blíž k domovu", ve své zemi, postavit nemohl?
Václav 3:
to kol. Schwarz:
Trefil jste hřebíček na hlavičku úplně přesně. Kamionová lobby funguje velice spolehlivě, mám mezi svými zákazníky mimo jiné člověka, který vozí v chladícím návěsu mléko z Olomouce do Prahy, pak jede do Karlových Varů, tam naloží mléko a veze ho kampak? Do Olomouce! Debilita věci (slušněji to nelze říct) spočívá v tom, že jeden řetězec supermarketů si objedná (mizerné) mlého v krabicích pomalovaných jednou barvou v jedné mlékárně, druhý v druhé a pak ho vozí zbytečně po celé republice. Proč tomu tak je - stát je spokojený, má všechny možné daně, zaměstnané řidiče, mýtné, zacpané dálnice, takže je o čem mluvit a na podstatné věci se nedostane, supermarket neprodělá, protože zákazník to stejně zaplatí. A takhle nějak podobně je to s mnoha dalšími výrobky, které by nemusely opustit okres svého vzniku, což by byl především přínos pro ekologii, ovšem ekologové vymýšlí kraviny se zakazováním Edisonovy žárovky.
Miroslav Minařík:
Citace: Jiří Schwarz 08.01.2012, 17:26
Proč někdo koupí pivovar, když tam nechce vařit pivo?
Proč "někdo" kupoval cukrovary a většinu jich potom zlikvidoval?
Když mám peníze, proč bych si nekoupil to bych chtěl?
Když si koupím co bych chtěl, proč si s tím nemohu dělat co chci?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana