Není zapojenie elektromotora prepinačom Y/D v učebnici chýbne?
StanislavHriž:
Dostal sa mi do rúk tento papier z učebnice Zaklady Elektrotechnik y.
Na obrázku je znazornené zapojenie elektromotora prepinačom Y/D 220V/380V.
Z mojích skuseností a z prečítanej literatúri viem že motory ktoré chceme prepínať prepinačom Y/D musia byť navrhnuté s cievkami na 400V, takže mne sa zdá že je chyba v tej učebnici alebo ja sa mýlim ak ano opravte ma.
Mne sa zdá že by tam malo byť Y/D 400/690V.
Krýdl Petr:
Dle mého soudu je obrázek správný, sdělení udává hodnoty napájecí sítě 3+PEN 220/380 V 50 Hz, o štítkových hodnotách motoru není nikde žádná zmínka.
Juraj Rojko:
Máte v tom zmatek. Doporučuji přečíst: http://diskuse.elektrika.cz/index.php?action=printpage;topic=18546.0. (A ještě větší zmatek máte v pravidlech slovenského jazyka.)
Jirka Š. Svejkovský:
Nadpis "3+PEN 50Hz 220/380V" se nevztahuje k motoru, ale k síti, která jej napájí. Abyste mohl motor v této síti přepínat Y/D, musí být dimenzován na Y/D 690/400V (všimněte si pořadí napětí). Samozřejmě, když prohledáte tuto diskusi, najdete spoustu dalších informací.
StanislavHriž:
Dakujem za všetky odpovede.Ešte sa len učím za elektrotechnik a ale nešlo mi to do hlavy,ale už viem to je iba sieť ktorou sa motor napaja niesu tam štitkove udaje mate pravdu ;) Túto diskusiu čitam veľmi rád a každý deň, sú tu veľmi naučné a zaujímavé veci,veľa som sa dozvedel odkedy to tu navštevujem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana