Může mít relé s cívkou na AC napětí vestavěnou diodu pro potlačení špiček?

<< < (2/2)

axilian:
Citace: Martin Kurka  23.12.2011, 00:18

Kondenzátor v sérii s cívkou střídavého relé mne jednou pěkně vyškolil  a až jsem si změřil proudy a napětí a nakreslil vektorový diagram mi to teprve došlo. Chtěl jsem snížit citlivost AC relé z 230V na cca 280V abych měl laciné podpěťové relé spínající až při cca 180V a ono se to chovalo naprosto obráceně - citlivost relé se značně zvýšila. Bylo to prachobyčejné čtyřkontaktní relé Schrack a já na to koukal jako tele na nová vrata. Asi čtyřikrát jsem relé projel regulačním autotrafem na bod přítahu a odpadu a pořád stejné. Pak jsem dal kondík a nevěřil svým očím ani přístrojům. Vyměnil jsem relé, zase stejné chování...

Sériový rezonanční obvod ...

SMILEK:
Citace: Fuk Tomáš  22.12.2011, 22:22

Ten seriový odpor se mi moc nezdá - dotyčné relé VS 116K má spotřebu 1W jak na 24V=,  tak i na 230V~. Čekal bych tam kondenzátor nebo tlumivku.

Jasně, krásně žlutý kondík, tuším M33  ;)
Je to týden, co jsem házel do koše další kus.
Těchto (dneska fakt nechci mluvit jako holohlavý šéfkuchař na Primě) jsem se něco navyměňoval, obvykle předčasně odešlo relátko (odešly jich desítky, prac.podmínky pro určený typ zátěže nepřekročeny - hádejte, kde asi udělali soudruzi chybičku?). (plc)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana