Jak je to s pospojováním vodovodních baterií když je vodovod z PPR?
Milan Hudec:
Když se budu dotýkat baterie a manželka na tuto přiloží fázi ze zásuvkového okruhu (uvažovaná porucha od souseda) tak bombu dostanu, a to jestli bude armování v podlaze spojené či ne.
Juraj Rojko:
Citace: Jiří_W 14.12.2011, 17:45
tak mě napadlo, jestli by nebylo nejsnazší připojit se na kovovou část měřičů spotřeby vody.
Možná tomu špatně rozumím, ale ty měřiče jsou na plastovém potrubí? Pokud ano, čeho tím chcete dosáhnout? Pospojování baterií pomocí vody v trubkách?
Jiří_W:
Citace: Juraj Rojko 14.12.2011, 18:02
Možná tomu špatně rozumím, ale ty měřiče jsou na plastovém potrubí? Pokud ano, čeho tím chcete dosáhnout? Pospojování baterií pomocí vody v trubkách?
Pokud jsem zdejší diskuze dobře pochopil tak se zde řeší zavlečení cizího (sousedovo) potenciálu na baterie na plastové potrubí pomocí vodivosti vody. Pak je podle mě jedno zda budu pospojovat "složitě" pomocí podložek jednotlivé baterie, nebo se připojím rovnou na měřáky.
EDIT: Dokonce je to vlastně stejné, jen jednodušší, řešení jako uvádí pan Martin H. v příspěvku na předchozí stránce.
Rozmahel Vladimír:
TO: Zerotest
Nepsal jsem o tom, že se nemá pospojovat. Pouze jsem uvedl souvislosti, které si člověk mnohdy neuvědoní. Panelák a jeho koupelna je kapitola sama pro sebe. Tam se řeší ochrana své, ale i možné sousedovy poruchy. Při dnešní úrovni výměny "stupaček" je pospojování nutné. Pokud je ale pospojování provedeno v těsné blízkosti v jádru, rozvody vody jsou v plastu, tak po změření vyhovujícího Ri bych to neřešil. Důraz bych kladl na doplňkové pospojování míst, kde je osazen el.spotřebič, ze kterého může být zavlečeno.
boris stopka:
MODERÁTOR: Milý pane, píšete jako prase! Chovejte se jako kulturní člověk hodný dnešní společnosti
nebo budou vaše příspěvky odstraněny!
Ja som doma urobil priamo pospojenie od pripojky a preklenul vodomer 10mm CY na HUS.odtial od vodomeru ide plastova truba az ku kotlu odtial paralelne k bojleru.Kotol i bojler su samostatne zemnene navzajom este prepojene medzi sebou.Pod vanou mam CY 6 natocenu na velku spiralu.Vana je plastova aj potrubie je z PPR.Doposial co som osobne skusal pustil som fazu od chranica rovno do vane nic.Pri pustenej vode mi zhaslo svetlo.Takze vybavovacia schopnost mojho chranica je vyborna.Co sa tyka istenia mam OFI 25A-10ma k toma dva istice 16B pre zasuvku a 10B pre svetlo na L1.takze toto neriesim cas ukaze ci to bolo spravne alebo nie...
MODERÁTOR: Milý pane, píšete jako prase! Chovejte se jako kulturní člověk hodný dnešní společnosti
nebo budou vaše příspěvky odstraněny!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana